Hlavní obsah
S plynovým grilem Vanilla se příprava šťavnatých pochoutek vydaří na jedničku. Přátelům můžete nabídnout steaky, grilovaný ananas nebo třeba špízy s různými druhy masa. Foto: Mountfield,

Jak správně vybrat plynový gril?

Závan větru vás přiměje nasát vůni ve vzduchu. Stejně jako zvěř zbystří instinkty při zachycení pachu, i vy zpozorníte při vůni, která vás dráždí pod nosem. Možná kus grilovaného masa odvedle?

S plynovým grilem Vanilla se příprava šťavnatých pochoutek vydaří na jedničku. Přátelům můžete nabídnout steaky, grilovaný ananas nebo třeba špízy s různými druhy masa. Foto: Mountfield,
Jak správně vybrat plynový gril?

Že se už nechcete kochat jenom vůní, ale i výbornou chutí? Pak si pořiďte vlastní zahradní gril, na němž si připravíte voňavé dobroty, o kterých zatím jen sníte. Že nevíte, na jakém to půjde snadno a rychle? Fandové do grilování se hromadně obrací k přípravě masa na plynových grilech. A není divu…

„Plynové grily jsou oblíbené pro jednoduchost ovládání, vysokou funkčnost a vychytávky, kterými bývají některé modely vybaveny,“ říká Tereza Pivodová, specialistka na zahradní grily. Důležitou funkci plní poklop grilu. Pod ním dochází k cirkulaci horkého vzduchu, který stahuje vlákna v mase, a tak z něj to nejlepší – šťáva – nevytéká ven.

Díky teploměru na poklopu si navíc můžete hlídat ideální teplotu pro přípravu grilovaných pochoutek uvnitř grilu. Standardně jsou plynové grily vybaveny koly, některé modely i s brzdným systémem. Belgické plynové grily jsou navíc často vybaveny turbo hořáky, se kterými ušetříte až 20 % plynu oproti ostatním grilům na plyn.

Grilujte, ohřívejte, rozpékejte

Některé grily využijete zároveň jako zahradní kuchyni. Jsou totiž vybaveny bočním hořákem pro přípravu polévek a omáček v kuchyňských hrncích. Na grilu si tak připravíte hned několik chodů. Na odkládací plochu z boku grilu si můžete pokládat nádobí či potřebné ingredience.

„Součástí plynových grilů bývá i praktická grilovací plotýnka, již využijete pro přípravu drobných pochoutek – například mořských plodů – které mohou skrze grilovací rošty propadnut,“ doplňuje Pivodová. Máte-li rádi křupavé pečivo, rozpéct si jej můžete na zadním ohřevu. Pochutnáte si pak na dokřupava rozpečených bagetkách přitažlivé zlatavé barvy.

Pro fajnšmekry jsou určeny grily s Aromaz systémem, který si umí pohrát s chutí a vůní všeho, co připravujete. Že milujete vůni piva? Připravte si maso s jeho příchutí. Že máte rádi vůni bazalky? Ugrilujte neodolatelné špízy s jejím aroma. Že holdujete červenému vínu? Pochutnejte si na steacích s vinnou příchutí.

Užijte si grilované maso, teplé počasí, posazení na zahradě a pochutnejte si na grilovaných delikatesách.

Přejeme správný výběr plynového grilu, krásné léto a především dobrou chuť.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:
yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků