Hlavní obsah

Až se zima zeptá... Ukažte jí frézu

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto máme v plném proudu, a tak se může zdát předčasné mluvit o tom, co nás čeká v zimě. Jenže je to skutečně tak? Jak nám znovu dokázala minulá zima, je toto roční období rok od roku drsnější. Takže letos se máme na co těšit.

Článek

Pranostiky mají jasno. Nejsou-li v srpnu hřiby, nebude v zimě sněhu. Nebo. Když v srpnu moc hřímá, bude na sníh bohatá zima. A protože hřibů i hřímání jsme si užili dost, měli bychom se začít připravovat na pořádnou zimu.

Kdeže loňské sněhy jsou

Asi každý z nás má v živé paměti minulou zimu, která nám po dvou mírnějších dala pořádně zabrat. Nejen u nás, ale i v Německu, Rakousku, Polsku a ostatních zemích střední Evropy si lidé kromě mrazů užili i extrémní přívaly sněhu. Silnice byly nesjízdné a haldy bílého nadělení nekonečné. Nepříjemná představa, tak proč si s ní kazit teplé dny? Protože čím dříve budeme na zimu myslet, tím pro nás bude úklid sněhu v zimě jednodušší a hlavně levnější.

Na sníh platí sněhová fréza

Asi nejrozšířenějším strojem na boj se sněhem je sněhová fréza. Je to stejně užitečný a nepostradatelný pomocník, jako je třeba rotační sekačka. Kdo ji někdy zkusil, tak ví, že na rozdíl od lopotivé dřiny například s hrablem, s ní rychle a pohodlně odstraníte i extrémní dávku sněhu. A právě teď, dlouho před první sněháňkou, se takové stroje dají pořídit nejvýhodněji.

Předsezónní nákupy se vyplatí

Rovnice, na jejímž konci je zisk pro zákazníka, je na první pohled možná trochu nelogická, ale jinak poměrně jednoduchá. Čím dřív nakoupíte, tím to pro vás bude levnější. Jak je to možné? Český kupující totiž vydělá na konkurenčním boji renomovaných světových výrobců, jejichž soutěžení je v Evropě velmi silné. A není se čemu divit. Vždyť kdo získá trh dnes, bude ho mít na příští desetiletí. A co hraje při získávání zákazníků prim? Nejsilnějším argumentem při nákupu jsou kromě kvality a dokonalých poprodejních služeb především výrazné předsezónní slevy.

Ušetříte až 65%

Zatímco u většiny výrobků platí, že před sezonou a během ní stojí nejvíc a teprve pak se zlevňují, u sněhových fréz je tomu naopak. Sledovat vývoj cen u tohoto ryze sezónního výrobku je v Evropě velmi zajímavé. Nejvýhodněji se dají pořídit od srpna do října, kdy jsou na ně po celé Evropě slevy nejvyšší. A od listopadu, když už je velmi velká pravděpodobnost, že bude sníh skutečně padat, se prodávají jen za plné ceny.

Jak to vypadá, bude se podle obdobného vzorce letos prodávat i u nás. U některých prodejců se totiž právě teď dají sněhové frézy pořídit s výraznou slevou, která může být dokonce až 65%. Při skoro čtvrtinové ceně se už v létě myslet na zimu rozhodně vyplatí.

Co je to sněhová fréza?
Sněhová fréza je speciální stroj na odklízení sněhu. Jeho srdcem je kvalitní výkonný motor, který musí být dlouhodobě schopen pracovat i v extrémních podmínkách. Na výběr jsou stroje s elektrickým nebo benzinovým pohonem.Modely s elektromotorem jsou tiché, lehké a snadno se s nimi manipuluje. Hodí se především na úklid nízké vrstvy čerstvě napadaného sněhu v blízkém okolí domu nebo garáže.Benzinové sněhové frézy jsou osazeny výkonnými spalovacími motory o síle 3 až 13 HP. Při práci nejste limitováni přívodním kabelem, takže s nimi můžete pracovat všude tam, kde potřebujete. Podle způsobu nabírání a odhozu sněhu dělíme dále stroje na jednostupňové nebo dvoustupňové.

Reklama

Související články

Když napadne sníh...

…vezmete do ruky hrablo, nebo sáhnete po moderní technice? Pokud uvažujete o sněžné fréze, poradíme vám, podle čeho vybírat.

Odklidí sníh i vyluxuje zahradu

Komerční článek - Sníh je krásný, ale co s ním, když ho máme na schodech či chodníku rovnou přede dveřmi, nebo na terase či garážovém nájezdu?

Vše na zahradu: posezónní slevy až 65 %

Komerční článek - Dosluhuje vám travní sekačka a je jasné, že na příští sezónu už budete potřebovat novou? Nebo toužíte po krásném zahradním nábytku, ale jeho...

Výběr článků

Načítám