Hlavní obsah

Zdobit nemusíte jen klasický stromek, v zahraničí na Vánoce září i kaktusy

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Vánoce si nemusíte zdobit jen stromek. Milovníci exotických rostlin a nevšedních dekorací si mohou ozdobit i zcela nevšední objekty. Působivě nasvícené kaktusy rozzáří interiér nejen na Štědrý den, skvěle se hodí i jako party dekorace na silvestrovský večírek, který bude díky nim nezapomenutelnou událostí.

Foto: Profimedia.cz

Do některých druhů se vyplatí umístit světelné řetězy mezi listy.

Článek

Ve zdobení kaktusů se můžeme inspirovat v zahraničních destinacích. Tento způsob oslavy svátků si užívají v Mexiku, Karibiku, Polynésii a na dalších exotických místech. Právě v těchto lokalitách se místo stromků zdobí nejen kaktusy, ale i palmy.

Foto: Profimedia.cz

Vyplatí se vybrat tu nejpůsobivější rostlinu nebo strom a z nich udělat nejvýznamnější prvek exteriéru.

Na rozdíl od aktuálních trendů ve zdobení klasických stromků jsou u zdobení kaktusů oblíbené pestré barvy. Nemusíte se bát ani křiklavých tónů a blikajících světel. U této netradiční výzdoby platí, že víc je víc.

Foto: Profimedia.cz

Dekorované siluety kaktusůjsou efektní světelnou podívanou.

Vzniknout by měl doslova zářící objekt, který nikdo z dálky nepřehlédne. Kombinujete proto barevné osvětlení, řetězy klidně vrstvěte na sebe. Pokud jimi budete kopírovat tvar rostlin, podtrhnete jejich siluetu a vytvoříte fascinující orientační bod.

Foto: Profimedia.cz

Dekorované palmy trochu připomínají atmosféru známou z amerických kasín.

Pokud si nechcete doma zdobit klasický stromeček, ale nemáte v úmyslu si pořizovat kaktus, zkuste na stěny obývacího pokoje umístit samolep. I ten může klasický stromek dobře nahradit.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Předvánoční úklid s přehledem a bez stresu

Vánoce jsou za dveřmi a s nimi se blíží velký úklid. Není důvod podléhat panice. Možná se vám bude hodit pár šikovných tipů, s nimiž uklidíte domácnost raz...

Výběr článků

Načítám