Hlavní obsah

Valentýnské dekorace ve tvaru plameňáků nejsou ohraným srdcovitým klišé

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Symbolem svátku svatého Valentýna je bezpochyby srdce. Tento motiv má ale hodně blízko ke kýči a navíc už je ve valentýnském interiéru hodně ohraný. Nahradit ho proto můžete něžným vzorem plameňáků. Ti, když se otočí k sobě, nápaditý a přirozený srdcovitý motiv také vytvoří.

Foto: Ksl living, Maiden, Clare Loves

Bílá zářivková lampa je inspirována motivem snových líbajících se plameňáků. Jejich otočení k sobě vytvoří krásný motiv srdce, který rozhodně není okoukaný a nevkusný.

Článek

Plameňáci růžoví jsou symbolem nedosažitelné, vznešené a přirozené krásy i čistoty. Jde tedy o motiv, který se ke svátku svatého Valentýna perfektně hodí.

Výrazná starorůžová barva navíc perfektně ladí s trendy jemnými pastelovými tóny a barvami taupe s příměsí šedé, které jsou v poslední době hodně v kurzu.

Barva plameňáků symbolizuje romantiku, něžnost a čistotu

Přirozená růžová barva, která je plameňákům vlastní, je barvou romantiky, něžnosti a jemnosti. Aby vzory těchto zvířat nejlépe vynikly, měl by interiér působit lehkým a vzdušným dojmem. Toho dosáhnete použitím přírodních barev, krajek, jemných transparentních závěsů a pastelovou výmalbou nebo přehozy.

Foto: Candle & Cake, Space 1a Design, Etsy

Motivy plameňáků nejlépe vyniknou v kombinaci s jemnými pastelovými tóny jako je levandulová, mint barva nebo starorůžová.

Pokud se rozhodnete zvolit tapety s plameňáky, pamatujte, že menší prostor opticky zvětší drobný motiv. Do větších interiérů si můžete dovolit větší potisky a expresivnější výraz.

Foto: Juliet Travers, C.Malz & M.König

Vzor plameňáků může působit jemně a něžně i dramaticky a exoticky.

Bezpochyby hlavní místností, která se na svatého Valentýna slavnostně zdobí, je ložnice. Motivy plameňáků jí dodají na eleganci a zároveň prostor nebude působit prvoplánově a nevkusně.

Tito vodní ptáci skvěle vyniknou na povlečení v blankytně modrých tónech připomínajících mořskou hladinu a oblohu. Perfektně bude vypadat i exkluzivní saténový potah.

Nezapomeňte na dostatek svíček a lehkou interiérovou vůni s jemnými květinovo-ovocnými tóny.

Foto: Myrte, Eco Chic

Plolštáře dodají interiéru romantickou a svěží atmosféru.

Plameňáci se v přírodě vyskytují zpravidla ve větším množství, vzorem proto rozhodně nešetřete.

Pokud se nechystáte slavit Valentýna s partnerem, můžete jím klidně ozvláštnit i párty s přáteli. Tam tento motiv rozhodně přijde víc vhod než klasická srdce.

Foto: Candle & Cake, Lisa Angel

Plameňáci se často obvjevují jako motivy na míchátkách a brčkách do koktejlů.

Pokud chcete na Valentýna potěšit svou drahou polovičku dárkem s motivem plameňáka, dáte jí tak zároveň symbol pevného vztahu. Páry plameňáků k sobě totiž navzájem mají silný vztah. Motiv na hrníčcích nebo talířích vám to bude neustále připomínat.

Foto: iDecorate, Juliet Travers

Designéři zpodobňují různé rody plameňáků, tapety třeba představují plameňáky u jezera Nakuru v Rift Valley v Keni.

Motiv plameňáků zapadne hlavně do interiérů zařízených v přírodním, romantickém a Provence stylu.

V minimalistickém a moderním brutalistním a industriálním stylu se hodí spíš jen jako sezónní dočasná dekorace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám