Hlavní obsah

Správné bydlení potřebuje i váš domácí mazlíček

Novinky, Barbora Bryndová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Našim zvířecím přátelům vybíráme domov my lidé. Někteří s námi spí v posteli ve vyhřátém paneláku, jiní zůstávají venku před našimi rodinnými domky v boudách či kotcích. Vybrali jsme jim správně?

Článek

Pokud pes užívá boudu v období od jara do podzimu, bouda může mít jednoduché stěny a nemusí být zateplená.

Má-li zvíře kožich s hustou podsadou, stačí mu rovněž jednoduchá bouda. Psi, kteří hustý kožich nemají, je nutné jim obstarat zateplenou boudu, nejlépe s předsíňkou, díky níž jim nebude foukat dovnitř.

FOTO:PRÁVO/Lukáš Táborský

Bouda by měla odpovídat velikosti psa, jinak bude odmítat v ní pobývat. Ve zverimexech ji můžeme vybrat podle plemene psa.Pokud bychom ji vyráběli, měla by být vysoká alespoň jako výška zvířete.

FOTO:Profimedia

V zimě je nutné zvíře žijící venku více krmit. Jeho strava by měla být výživná a bohatá především na proteiny.

FOTO: Profimedia

I v bytě je nutné, aby měl pes své místo, i když s námi často spí v posteli. Své místo, kam bychom měli umístit pelech, si vybírá sám, většinou je to tam, kde má nejlepší rozhled.

FOTO: archív firem Akit, Du Pont, Rako, Ikea, KPP

Pak už je jen na nás, zda-li mu pořídíme pelech, deku či polštář. Chceme-li psa po pobytu doma vystěhovat ven, měli bychom mít na paměti, že do této chvíle žil v teplém prostředí, venku by totiž mohl pak prochladnout například i aljašský malamut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám