Hlavní obsah

Silvestrovský večírek v komorním stylu

Právo, Sylva Svobodová

Navzdory všem omezením lze nový rok oslavit báječně, s rodinou a ve větším klidu. Kdo chce širší společnost, pomůže si virtuálně, i když samozřejmě nic nenahradí živý kontakt... Přesto online hudební koncert s oblíbenou kapelou může netradičně zpestřit poslední den v roce.

Foto: Sage

Stolní odšťavňovač s mixérem The 3X Bluicer Pro SJB815 je jedinečný přístroj k přípravě nápojů. Umí smoothie, odšťavňovat a mixovat.

Článek

Na klasickou silvestrovskou party sice nedojde, ale můžeme být kreativní. Namíchejme pro rodinu báječný koktejl nebo zkusme připravit maso jinak, třeba ho udit a obohatit si silvestrovskou hostinu o další pochoutku.

Nezapomeňme, že do nového roku jdeme s pozitivními výzvami, zkušenostmi a snad i nadhledem.

Víme, jak je důležité sdílet, pomáhat si navzájem a pečovat o sebe. Prostřeme si prvního ledna 2021 slavnostně stůl a těšme se, co krásného nový rok přinese...

Novoroční tabule třikrát jinak

Třikrát svátečně prostřeno, a vždy jinak. Krásné novoroční tabule pro nás připravila designérka Diana Turinová, majitelka značek Lusito a Deco Loco.

První tabule propojuje pudrově růžovou s jemnými odstíny platinové, s akcentem v industriálním stylu (beton), který reprezentuje jídelní stůl. Skvěle vše doplňuje černý kov (sváteční příbory).

Chladnější nádech tabule změkčuje růžový 100% len v běhounu i ubrousku. Vítané jsou přírodní dekorace: uschlé trávy, eukalyptus, stříbrné dekorace. Dobře vše doplní víno růžový Merlot, pozdní sběr.

Foto: Deco Loco

Sváteční tabuli laděnou do odstínu pudrově růžové doplní přírodní motivy.

Druhý sváteční stůl lze vzletně nazvat Rapsodie v modrém. Má přírodnější a zemitější charakter, ale zachovává si velmi slavnostní ráz. A to díky královské modři a zlatým doplňkům.

Royal blue zastupuje temně modrý lněný běhoun na krásném masivním stole. Doplňuje ho lesní zelená v podobě borovicové větve, přírodní styl podtrhují i šišky, červený šípek. K novoroční oslavě se podává bílé víno, stoluje se se zlatými příbory a dekoracemi.

Foto: Deco Loco

Sváteční atmosféru vytvoří stůl laděný do královské modři a zlaté.

Třetí tabule, kde hlavní roli hraje bronz. Sváteční stůl reprezentuje klasičtější styl, ale s teplými tóny. Lněný běhoun a ubrousky jsou v jemných přírodních tónech, bronzové příbory krásně vyniknou v kompozici s bílou sadou nádobí.

Celou tabuli oživují zelené živé přírodniny (smrkové a eukalyptové větvičky). Zkuste se držet novoroční tradice, a kromě čočky na talíři přidejte hrstku nevařené čočky i jako originální dekoraci.

Foto: Deco Loco

Díky tlumeným tónům prostírání vynikne bronzová sada příborů.

Osvěžující drink: lokdauňák
Když doba nepřeje společenským aktivitám, zpříjemníme si silvestr a nový rok i doma. Zkuste se stát šikovným barmanem a připravit si parádní drink tzv. lockdownuk (lokdauňák). Kombinace granátového jablíčka, limety, toniku či ginu je výtečná, takže se k němu budete rádi vracet i v normální době. Určitě si vezměte na pomoc ruční stolní odšťavňovač s mixérem, protože to urychlí a usnadní práci. Praktický je produkt, který kombinuje tři v jednom: standardní mixér, smoothie mixér a odšťavňovač. Do mixéru nezapomeňte přidat led a také snítky tymiánu, které společně s ginem vytvoří koktejl nevšední chuti.
Foto: Mountfield

Pro silvestrovskou party je skvělá udírna Char-Broil, která připraví šťavnaté a voňavé maso. Postačí k tomu elektrická zásuvka, voda a dřevěné chipsy. Nastavíme provozní režim, zapíchneme do masa monitorovací jehlu a uzení necháme na automatice.

Foto: Rotkäppchen

Vychutnejte si ráno a dopřejte si sklenku lahodného sektu. Hodí se ke sladkým i slaným pokrmům a nabízí nejsladší Doux i suchý Sec. Cena od 139 Kč.

Ani o silvestru nezapomínejte na dobré způsoby

Silvestr je posledním večerem v roce, proto neškodí, když ke stolu usedneme ve svátečním oblečení. Starší osoby pak usadíme v čele stolu, děti po levém boku rodičů.

„Pokud se u tabule scházíte ve větším počtu, můžete spojit dva stoly dohromady. Na ně pak pokládejte ubrusy vždy tak, aby se překrývaly vždy od čela stolu, což je čestné místo, směrem k druhému konci,“ upřesňuje Hana Šrůtková z české textilky Veba. U stolu je potřeba počítat s asi 80 cm prostoru pro osobu, jinak by se hostům špatně stolovalo. (nes)

Reklama

Související články

Krásné nádobí dodá vašemu stolu osobitost

Talíře a příbory vybíráme většinou podle designu. Zkrátka se nám musí líbit. Musí ale také něco vydržet. Používáme je přece jenom každý den. Při výběru se...

Ozdobte přírodou sváteční stůl

Zemité decentní odstíny, jednoduchost, útulnost, vřelost. Takovou atmosféru vykouzlíme, když se rozhodneme pro sváteční dekoraci v přírodním stylu. Převládá...

Výběr článků

Načítám