Hlavní obsah

Pětičlenná rodina si zařídila byt v jemně rustikálním stylu

Novinky, Jana Nesvadbová

Dva roky trvalo naší čtenářce Barboře zařizování a dolaďování interiéru nového pražského bytu. Nějaký čas hledala a zkoušela, jaký styl by se jí líbil a zároveň, aby odpovídal potřebám její rodiny se třemi malými slečnami. Výsledek, který působí elegantně a zaujme kombinací jemně rustikálních a industriálních náznaků, má nepopiratelný šmrnc.

Foto: Archiv čtenářky (9x)

Byt je v přízemí domu, takže k němu rodina získala i hezky velkou předzahrádku, na níž se vychází z obývacího pokoje.

Článek

„Bydlíme v novostavbě v Hloubětíně, vybrali jsme si přesně takový bytový koncept, který naší rodině vyhovuje. Je to rezidence s vlastním hřištěm, garážemi, parkem pro děti a službou ochrany a recepce. Stěhovali jsme se sem z původního bydliště, které bylo vzdálené jen pár metrů. Tuto lokalitu jsme si totiž velmi oblíbili,” začíná svůj dopis Barbora.

Foto: Archiv čtenářky

Stěnu chodby zdobí čtveřice map a shluk rodinných fotografií.

V bytě bydlí již tři a půl roku, přičemž do nového domova se rodina stěhovala těsně před příchodem nejmladší ze tří dcer na svět.

Velkou předností bytu je umístění v přízemí. Přiléhá k němu totiž vlastní oplocená předzahrádka o velikosti 400 m2. Dívky na ní mají svůj malý domek, v létě nechybí bazén a za plotem pak mohou vyrazit na společné dětské hřiště.

Foto: Archiv čtenářky

Černá kuchyň velmi pěkně ladí s dřevěnými doplňky v přírodní barvě.

Samotný byt má dispozici 5+kk a plochu 150 m2. „Pokoje máme zařízené jako ložnici, vedle ní máme pokoj na spaní pro holky. U ložnice je koupelna pro mě a manžela, holky mají svou vlastní koupelnu se svými hračkami. Na druhém konci bytu mají holky svůj pokoj na hraní a také je tam pracovna, která slouží příležitostně jako pokoj pro hosty,” popisuje uspořádání svého domova Barbora.

Foto: Archiv čtenářky

Rodina si potrpí na kvalitní materiály a elegantní tvary.

Přirozeným srdcem domácnosti je ovšem obývací pokoj, kde rodina tráví společně nejvíce času. Jako v mnoha rodinách, také Barbořina děvčata nakonec právě obývací pokoj využívají ke společným hrám, protože právě zde se jim nejlépe staví z lega nebo dráha pro vláčky.

Foto: Archiv čtenářky

Třetím významným prvkem ke kombinaci černé barvy a přírodního dřeva jsou doplňky v přírodních barvách země.

Interiér bytu je zařízen ve stylu, který může někomu připomínat vzdáleně moderní venkovský americký styl. Snoubí se v něm jemné náznaky rustikální s industriálními. Důraz je ovšem kladen především na tradiční, kvalitní materiály. Celek působí nejenom elegantně, ale moderně a zároveň útulně. „Inspiroval mě architekt Martin Frank,” prozrazuje Barbora.

Foto: Archiv čtenářky

Byt je zařízen tak, aby vyhovoval potřebám všech jeho obvyatel, včetně trojice malých princezen.

Zaujalo nás
Hezký a hravým nápadem je řešení dětských postýlek. Místo tradičních nebes nebo jejich náznaku je nad každým z lůžek dřevěná konstrukce ve tvaru domečku. Přes ni při hrách stačí přehodit peřinu a postýlka se hned promění v malý domeček. Navíc lze „hřeben střechy” takto snadno využít i k přehození peřin, aby se vyvětraly.
Foto: Archiv čtenářky

Postýlky dívek vypadají jako malé domečky. Stačí jen trocha fantazie, přehodit peřinu přes střechu a každá z dívek má svou vlastní skrýš.

Barboře se podařilo splnit si svůj velký dávný sen v jídelně. Přála si mít velký stůl, k němuž by se vešla celá širší rodina. Vyroben jez masivního dubového dřeva a vejde se k němu 10 až 12 stolovníků.

Foto: Archiv čtenářky

Pokoj, který mají slečny k dispozici jako pracovnu a studovnu, může rodina využít také jako pokoj pro hosty.

„Velmi také oceňuji systém vestavných skříní, díky kterým je úložný prostor bytu skutečně velkorysý. Žije se nám zde opravdu dobře a v našem rychlém a náročném životním stylu je toto místo, kam se skutečně rádi vracíme,” uzavírá Barbora svůj dopis.

Foto: Archiv čtenářky

Rodina si zahradu nemůže vynachválit. Užívá si ji od jara do podzimu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám