Hlavní obsah

OBRAZEM: Unikátní interiérová kolekce z Corianu od designéra Pola Quadense

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečný, tvarově jednoduchý soubor návrhů nábytku a doplňků vznikl pod rukama belgického designéra Pola Quadense z materiálu Corian DuPont. Kolekce se vyznačuje nadčasovým minimalistickým designem a čistotou linií a byla vyrobena v limitovaném počtu dvou až šesti kusů, prohlédněte si ji...

Článek

Jednoduché, moderní a lehce futuristické kousky do bytu navrhl tento designér pro náročného zákazníka, cena unikátního nábytku je vysoká. Za židli od Pola Quadense zaplatíte i dvacet tisíc. 

Jak vzniká nábytek z Corianu

Navrhnout nábytek s ladnými liniemi z umělého kamene - Corianu ale není až takové umění, Corian se vyrábí se již od poloviny šedesátých let a za studena je možné jej zpracovávat podobně jako tvrdé dřevo.

.: Stůl z Corianu od Pola Quadense.foto: polquadens.com

Pol Quadens se o použití novodobých materiálů zajímal už od mládí, a když objevil Corian, rozhodl se z něj navrhnout hned celou kolekci.

.: Stolek s názvem "Fish - ryba" slouží jako odkládací plocha pro časopisy.foto: polquadens.com

Výhodou tohoto materiálu je, že se lehce docílí bezespárého spojování, a tak i sebevětší plochy či tělesa vypadají jako vyrobené z jednoho kusu materiálu. Ladnost takových nábytkových kusů připomíná typický italský design, Quadens se zajímá hlavně o milánský design.

.: Minimalismus jako vyšitý - takové kousky zapadnou do každého moderního interiéru.foto: polquadens.com

.: Věšák i designové dekorace z Corianu.foto: polquadens.com

Corian vytváří dokonale hladkou plochu, tudíž špína a ani bakterie nepronikají do struktury materiálu.

Nábytek, který Pol Quadens navrhl je určen do interiéru i do exteriéru, venkovní prostředí mu totiž neuškodí. Poškození povrchu takového novodobého nábytku je odstranitelné přebroušením či přeleštěním.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám