Hlavní obsah

Netradičnímu luxusnímu baru dominují nepotřebné betonové skruže

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Architekti ze studia Techne Architects se v australském Melbourne rozhodli využít nepotřebných betonových skruží pro svou novou stavbu. Vytvořili z nich luxusní bar, kterému dodaly nevšední industriální ráz.

Foto: Profimedia.cz

Bar vznikl hlavně z velkých masivních betonových skruží.

Článek

Sedmnáct masivních betonových skruží tvoří obrazec, který dominuje celé fasádě stavby i ulici. Skruže jsou hodně odolné vůči mrazu a dalším vlivům prostředí, dají se tak bez problému využít v exteriéru i interiéru.

Válcovitý charakter těchto dominantních prvků tak využili architekti i ve vnitřních prostorech. Roury jsou využity například jako obří květináč nebo dekorativní designový prvek.

Foto: Profimedia.cz

Betonové skruže se uplatnily i jako květináče.

Roury se staly hlavním designovým prvkem celého baru. Podle architekta Justina Northropa dodávají místu na dramatičnosti. Díky jejich použití se podařilo zvýšit užitnou plochu prostoru ze 130 na 300 m².

Foto: Profimedia.cz

Barový pult je obložen nepotřebnými trubkami.

Každý box v prostoru restaurace je vybaven koženými sedačkami a luxusními doplňky. Dominuje mu obložení tvrdým dřevem, které má absorbovat hluk z místnosti. Do boxu se vejde až dvanáct lidí.

Foto: Profimedia.cz

Vnitřek skruží byl obložen dřevem, interiér díky tomu nepůsobí tak chladně.

V interiéru zařízeném v industriálním stylu nesmí chybět obnažené zdivo, odhalené konstrukce i surové stavební materiály. Zapadnou do něj i drobnější dekorace a prvky z betonu nebo cementu.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám