Hlavní obsah

Nedokonalost i krása křehkého betonu v interiéru

Právo, Gisela Růžičková

O tom, že beton může ozdobit interiér, nás přesvědčují šikovní designéři. Tento industriální materiál v celé své nedokonalosti i kráse skvěle funguje v kontrastní kombinaci s kovem, bambusovým dřevem či s něžnými květinami nebo svíčkami. Nechte se inspirovat!

Foto: WWW.CLARO.CZ (4x)

Betonový květináč Kant Circulo (2390 Kč), 100 × 100 × 160 mm. Balení obsahuje květináč a misku.

Článek

Originální řada betonových doplňků do bytu je vyrobena speciální technologií tak, aby beton v interiéru působil sice co nejelegantněji, ale přesto si zachoval svůj charakteristický vzhled.

Foto: FLER

Asymetrický betonový květináček No.54 značky Betonky (666 Kč) upoutá pozornost každé návštěvy a decentně podtrhne krásu sukulentu, který v něm bydlí.

Foto: WWW.CLARO.CZ

Doos — betonový úložný box velikost 28 x 7 x 7 cm (1030 Kč), Doos – betonový úložný box, velikost S 7 x 7 x 7 cm (790 Kč), Plaat – betonový talíř velikosti M, průměr 24 cm (1490 Kč), Plaat – betonový talíř, velikost S, průměr 19 cm (1390 Kč).

Foto: FLER

Luxusní vliesová tapeta Concrete wall značky decentart (10 500 Kč) přenese typickou kresbu betonu snadno i na stěnu, kde působí luxusně, moderně a elegantně.

Povrch jednotlivých produktů je příjemně hladký, jsou na něm však patrné např. vzduchové bublinky, které k betonu neodmyslitelně patří.

Foto: FLER

Betonová vázička Smooth značky concrete-designcz (169 Kč) si bude dobře rozumět s něžnou květinou. Decentní váza podtrhne krásu barevných květů.

Foto: WWW.CLARO.CZ

Závěsné svítidlo Shang (5490 Kč), 220 x 240 mm, použitý materiál: beton a bambus, objímka E27, maximální příkon: 3W LED.

Součástí nové řady jsou i speciální betonové nástěnné 3D panely, které dokonale tlumí hluk v místnosti.

Betonové doplňky mají v podání českých značek vkusný moderní design a typickou šedou barvu. I když je beton vnímán jako materiál tvrdý, těžký a nepoddajný, všechny doplňky působí křehce, překvapivě lehce a elegantně.

Foto: FLER

Betonový svícen — polštářek pod svíčku, značka concrete-designcz (129 Kč) zní jako bizarní nápad, který nevypadá vůbec špatně.

Foto: FLER

Tetraedri — betonové stropní světlo značky Bara Art (2997 Kč) ve tvaru komolého čtyřstěnu bude dokonalou tečkou industriálního interiéru nebo originálním solitérem v moderní domácnosti.

A tak není divu, že se zrovna dekoracím z betonu věnuje hned několik tvůrců.

Foto: WWW.CLARO.CZ

Gridd, betonový stojan na tužky (890 Kč), 100 × 100 × 50 mm.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám