Hlavní obsah

Nábytek naruby udivuje i okouzluje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podivné kreace designérů a návrhářů nábytku dosahují až extrémních podob. Některé kousky nás nepřestávají udivovat. Chtěli byste mít doma třeba komodu, ve které je lepší mít věci neuspořádané a návrhář s nepořádkem počítal? Jsou takové extrémní nábytkové kusy jen módou, ve které se nedá bydlet, nebo nás okouzlí natolik, že se do nich zamilujeme?

Článek

Jednoduché linie a nápaditost v kombinaci výrazných barev - tak vypadají nové designové kousky, které si nacházejí své místo v interiérech dneška. Většinou nejsou, čím se zdají být a prostě nás překvapují.

.: Netradiční posezení na rourách bylo nápadem designéra Roberta Öhmana.foto:Soutěž Red Dot Design

Oblíbená je zejména zelená "žabí barva", je velmi výrazná a tak nábytkové solitéry v této barvě se stávají dominantou nejednoho pokoje.

.: Židle Klára od mladé designérky Kláry Šípkové vypadá jako by byla skládací, ale není.foto: UP závodyNábytkové kusy jsou napůl v klasickém stylu, ale jsou zároveň něčím novým, něčím netradičním, něčím, co by jsme nečekali a co nás zaujme.

.: Police a poličky v pestrých barvách jsou designem podobné lískám na ovoce, slouží ale jako komody.foto: 3DH

Nábytek ukazuje i to, co zůstávalo skryto, obsah se tak odhaluje a stává se součástí dojmu z designu. Tak jako třeba i na této nástěnce.

.: Nepořádek je opět vidět a patří na tuto nástěnku, vše je sice uspořádané, ale dojem vytvořeného nepořádku je na místě.foto:Qubus, Vitra

Chceme vidět všechno a průhledný plast to umožňuje. Nechte se inspirovat třeba knihovnou navrženou do Ronana and Erwana Bouroullecových. Můžeme si ji sestavit jak chceme, zvolit si barvu barevných skel přesně podle našich potřeb a podle podoby našeho interiéru.

.: Knihovna, do které se nepráší, ale je v ní vidět na všechno, co obsahuje.foto: Vitra

Nábytek také nemusí být tím, čím se zdá, jako třeba tento barový stolek od známého deignéra Vernera Pantona.

.: Nábytek, který klame zjevem - ne, nejde o odpadkový koš, ale o praktický barový stolek navržený už v roce 1963.foto: Vitra

Netradiční a nápaditý nábytek nás inspiruje k tomu, dívat na svět jinýma očima, vidět svět pestřejší a nápaditější. Zajímavý design dovede ozvláštnit nejeden interiér, potěší nás i pobaví a pokud je ještě navíc praktický, tak není co dodat - takový design nás pak okouzlí.

Reklama

Související témata:

Související články

Perla moderní architektury - vila Tugendhat

Světoznámá perla moderní architektury vila Tugendhat se nachází v Brně. Můžete si udělat příjemný výlet a prohlédnout si jedinečnou architekturu. Vila pochází...

Výběr článků

Načítám