Hlavní obsah

Mystická inspirace temnými barvami v interiéru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hra se světlem a stínem v interiéru dnes baví nejednoho návrháře interiérových doplňků. Mystická atmosféra, o kterou se návrháři snaží, láká k zamyšlení a ke strávení příjemných chvil. V místnosti najdeme místa skvěle osvětlená i místa, která jsou zcela tmavá. Jak vytvořit takovou atmosféru právě u vás doma? Nechte se inspirovat.

Článek

Pro vyvolání tajemné atmosféry je vhodné umístit do interiéru nějaký výrazný a masivní, mohutný nábytek ve výrazné barvě. Nebojte se neotřelých interiérových kreací a nechte je v prostoru vyniknout.

.: Masivní kus nábytku v temně černé zaručeně umocní atmosféru v místnosti.foto: Kartell

Mystiku a tajemno vytvoříte i rafinovaným prolínáním barev. Vsaďte na zajímavý design, který už sám s prolínáním pracuje. Skvěle budou vypadat třeba temně černé vázy s bílým ornamentem. Aby vypadaly opravdu "mysticky", měly by být robustnější a větší, než je obvyklé.

.: Kolekce váz získala na mezinárodním veletrhu Mobitex 2008 cenu za progresivní design. Autorkou designu váz je Petra Řehořová.foto: Crystalex

Nejdůležitější je barevnost stěn a podlah, zkuste vytvořit kontrast mezi bělostnou stěnou (vymalovanou extra bílou) a kobercem v temné barvě. Vyhrát si se stínováním není nic těžkého, volte různé odstíny jedné barvy.

.: Detail koberce z řady Neo Baroque.foto:Esprit Home

Mystická atmosféra v interiéru se ale letos neomezuje pouze na prolínání bílé s černou, kdy díky různým odstínům šedi v interiérových doplňcích vytvoříte dojem barevných přechodů, ke slovu přichází zlatá a bronzová, které doslova svítí v jinak temných místnostech.

.: Polštáře s lesklým efektem v bronzové na masivní pohovce se výborně hodí do interiéru laděného do hněda. foto: Quota collection Pro navození tajemné atmosféry je velmi důležitý způsob osvětlení, měl by být kombinovaný. Střídejte místa, která jsou silně osvětlena s místy, kde je téměř tma. K tomu se výborně hodí tlumená světla na stěny, bodová světla, která můžete orientovat a nebo svíčky a svícny.

.: Atmosféru místnosti dotvoří stylový svícen nebo spousta svíček.foto: Driade, Ikea

Pohrajte si s interiérem doma a nechte se inspirovat letošním trendem, který si libuje v ponurých a tmavých variacích barev. Zařizování interiéru je zábavné, a pokud budete opravdu důslední a budete vybírat takové kousky, které k sobě ladí stylem i barvou, tak vás výsledek jistě příjemně překvapí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám