Hlavní obsah

Modernizaci zámku duchové nepřejí, část stavby se nevysvětlitelně zřítila

Novinky, nes

Zámek Birkwood ve skotském Lesmahagow, v hrabství Lanarkshire, býval po dlouhá léta psychiatrickou léčebnou, po jejíchž chodbách údajně bloudili duchové někdejších pacientů. Zámek je považován za jedno z nejstrašidelnějších míst v zemi. Nemovitost s tak lákavou nálepkou se proto developeři rozhodli rekonstruovat a nově využívat. Vše se zdálo být v pořádku až do okamžiku, než se během stavebních prací jedna ze zdí bez zjevného důvodu zřítila k zemi. Milovníci okultismu měli v tu chvíli jasno: Duchové mrtvých s proměnou sídla nesouhlasí!

BEZ KOMENTÁŘE: Zeď skotského zámku se během rekonstrukce zřítila bez zjevné příčiny.

 
Článek

Zámek byl postaven v roce 1860 a jako psychiatrická léčebna sloužil až do roku 2002, kdy byl uzavřen. Plány na jeho renovaci a opětovné využívání dvojice developerů Chris Naylor a Jo Lloyd odhalila teprve v loňském roce. Rozhodli se jej začlenit do v přepočtu téměř dvoumiliardového projektu.

Gotický zámek společně s dalšími objekty na pětatřicetihektarovém pozemku začali proto restaurovat. Ze zámku má být velmi stylový hotel a další budovy panství se mají proměnit v luxusní apartmá.

Foto: Profimedia.cz

Skotský zámek Birkwood Castle prochází rekonstrukcí.

Plány, které počítají s otevřením sídla už v dubnu příštího roku, dostaly ovšem v minulých dnech pořádnou trhlinu. Během probíhající rekonstrukce gotického sídla se jedna z jeho zdí celá zřítila. Nešlo však patrně o běžný kolaps kvůli nechtěnému narušení jeho statiky.

Zeď se zřítila s takovou silou, že se lidé v sousedství domnívali, že na daném místě došlo k výbuchu. Zatímco stavební experti nemají pro takový jev zatím žádné rozumné vysvětlení, nadšenci pro okultismus mají jasno - jde o čin duchů, které stavební práce ruší z jejich klidu a nesouhlasí s modernizací zámku.

Foto: Profimedia.cz

Jedna ze zdí zámku se nevysvětlitelně zřítila k zemi.

V každém případě místní veřejní činitelé již vyzvali developery k zajištění zbytku budovy tak, aby se zabránilo dalším kolapsům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám