Hlavní obsah

Moderní svačinové boxy jsou nabíjené solární energií nebo složitelné na placku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svačinový box je nepostradatelným doplňkem nejen pro děti do školy, ale i dospělé na různé výlety či pikniky. Už dávno ale nejde o obyčejnou krabičku s víkem. Nejnovější modely spoléhají třeba na solární energii.

Foto: Profimedia.cz

Solárně nabíjené boxy udrží jídlo podle potřeby chladné nebo teplé.

Článek

Prototyp solárního boxu na oběd od společnosti Sunnyside udržuje jídlo teplé, nebo chlazené – má funkci automatického ohřevu a chlazení, která zajišťuje, že pokrmy budou mít těsně před konzumací správnou teplotu. Topná spirála je umístěna kolem kovové nádoby a pomáhá rovnoměrně vést tepelnou energii.

Pokud si v krabičce přenášíte salát, jistě oceníte boxy na solární energii se třemi ventilátory umístěnými na dně krabičky, které nasávají teplý vzduch a zajišťují, aby se jídlo nezkazilo. Celá krabička je napájena solárním panelem zabudovaným ve víku.

Malý LCD displej a tlačítka na boční straně pomáhají uživatelům ovládat, jak horký, nebo studený obsah chtějí mít. Vnitřní teploměr umožňuje neustále měřit teplotu jídla, která se zobrazuje na malém displeji.

Teplotu lze také ovládat pomocí aplikace. Interní baterie poslouží i jako bezdrátová powerbanka pro nabíjení telefonů, AirPodů, nebo dokonce notebooků.

Oblibu si získávají skládatelné silikonové boxy

Velkým trendem jsou i složitelné silikonové boxy, které po dojedení pokrmu hravě složíte v úhlednou placičku.

Tuto variantu ocení všichni pracující, kteří chtějí mít odpoledne v tašce místo prázdného objemného boxu prostor spíš pro nákup.

Foto: Novinky

Silikonové skládatelné boxy jsou aktuálně praktickým trendem.

Praktické jsou i boxy s vnitřními oddělitelnými miskami, které umožňují přepravu příloh nebo salátů. Jídlo tak nemusíte smíchávat dohromady a kazit si chuťový a vizuální zážitek z něj.

Foto: Rosti Mepal

Designový box Bento Take a Break je variabilním pomocníkem pro servírování pestřejších pokrmů.

Ti, kdo si vybavují menší a stísněnější kuchyň, ocení praktické stohovatelné sety, v rámci kterých do sebe krabičky velikostně zapadají. V kuchyňské lince díky nim ušetříte celkem dost místa.

Foto: Novinky

Do menších bytů přijdou vhod stohovatelné boxy.

Pokud patříte mezi ty, kdo často cestují a řeší mnohdy krátkou trvanlivost potravin, volte vakuovací boxy. Potraviny v nich vydrží mnohem déle čerstvé, v lednici navíc nemusíte mít obavy z jakéhokoliv zápachu.

Foto: Status

Pro začátečníky je vhodný startovací set (například STA 157531) pro vakuové skladování potravin. Jeho součástí jsou boxy běžných rozměrů i ruční pumpa na vysátí vzduchu.

Vybavení kuchyně volte hlavně takové, které bude odpovídat vašim zvykům a životnímu stylu. Při jejím zařízení se vyplatí dbát hlavně na praktičnost.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám