Hlavní obsah

Halloweenskou atmosféru vykouzlíte i díky osvětlení ve tvaru pavučin nebo lebek

Novinky, Kristýna Křížová

Anglosaský lidový svátek Halloween si v Česku získává stále více příznivců. Jeho slavení je ale u nás trochu jiné než v západních zemích. Řada lidí si ho spojuje jen se strašidelnou podzimní výzdobou. K ní neodmyslitelně patří hlavně vhodně zvolené osvětlení, které může interiéru dodat tu správnou tajemnou a mystickou atmosféru.

Foto: Lights4fun, Nedgis

Tu správnou strašidelnou atmosféru v interiéru vykouzlíte pomocí osvětlení, které je inspirované pavučinami nebo větvemi.

Článek

Oblíbený svátek Halloween se slaví 31. října, tedy den před křesťanským svátkem Všech svatých.

Je spojený předně se strašidelnými kostýmy, které si děti oblékají a chodí v nich koledovat po sousedství a také s vydlabávanými dýněmi, do kterých se umísťuje svíčka.

Foto: Logi Firepits

Venkovní ohniště s motivy zvířat bude vrhat strašidelné stíny do okolí.

Abyste podtrhli halloweenskou atmosféru, volte ideálně osvětlení s motivy zvířat, která jsou symboly magie, moudrosti, zla atp. Prim budou hrát třeba hadi, havrani, sovy, vlci, krysy a další zvířata známá z mytologie.

Foto: Nedgis

Sovy jsou symbolem moudrosti, ale i tajemství a stínu.

Stejně tak přijdou vhod i lampy ve tvaru lebek nebo lustry inspirované kostlivci či kousky, které dekorují malé létající čarodějnice či pavučiny. Ideální je kombinovat několik různých motivů a nezapomenout také na plejádu svíček, které podtrhnou atmosféru.

Foto: Danato

Lampa ve tvaru lebky dodá každé pracovně nebo obývacímu pokoji hodně mystickou atmosféru.

Dýně nemusíte na Halloween jen pracně vydlabávat, ale můžete je zvolit jen jako motiv pro osvětlení. V kurzu jsou například světelné řetězy, a to jak ty solární, tak ty na klasické baterie. Jde ale spíš jen o náladové a dekorativní osvětlení.

Foto: Lights4fun

Světelný řetěz ve tvaru dýní může být alternativou ke klasickým lucernám z vydlabávaných dýní.

Při dekorování interiéru se držte hlavně přírodních tónů typu béžová, okrová, oranžová nebo hnědá. Vhod přijdou podzimní motivy a dekorace, jako jsou třeba falešné listy, pravé či falešné kožešiny, větvičky atd.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám