Hlavní obsah

Fasády obyčejných čínských domů pokryla díla slavných mistrů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fádní moderní minimalistická architektura už řadu lidí dnes nebaví. Majitelé domů v čínském Nanjingu už také měli dost obyčejných omítek a vzorů. Rozhodli se tak pro radikální řešení a své domy nechali vyzdobit vskutku zajímavými malbami.

Foto: Profimedia.cz

Fasády obyčejných domů zpestřili umělci svými vzory z dějin umění.

Článek

Malby v čínském Nanjingu v provincii Jiangsu jistě zaujmou všechny kolemjdoucí. Autoři zvolili slavná umělecká díla a pokusili se jimi vyzdobit celou ulici.

Foto: Profimedia.cz

Na fasádě umělci ztvárnili Dámy z Avinonu od Picassa.

Díla se sice úplně nepovedla a originálům se rozhodně nemohou rovnat, domy ale rozhodně vypadají podstatně lépe než původně.

Foto: Profimedia.cz

Dům ozvláštnila fasáda podle díla Van Gogha s názvem Slunečnice.

Originální nápad místních umělců proměnil obyčejnou ulici v hotovou galerii. Obyvatelé rozhodně mají důvod si díla prohlédnout i posléze v originále - okna a dveře totiž nadšencům neumožnily vytvořit dílo kompletní.

Foto: Profimedia.cz

Na fasádě si mohou kolemjdoucí připomenout Zrození Venuše od Botticelliho.

U každého domu je umístěna cedulka s popisem díla a jeho stručnou historií. Místní si od tohoto projektu slibují i posílení cestovního ruchu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám