Hlavní obsah

Čaj pomůže zahnat zimní splíny

Právo, Sylva Svobodová

Lahodný čaj pijeme ráno i večer, pro zahřátí i ochlazení, jen tak na chuť i pro zdraví. Pomůže nám uvolnit se i soustředit. Důvodů, proč ho vzít k sobě do života, je zkrátka mnoho. Vybírejme kvalitní sypaný a připravujme ho s rituálem.

Foto: Bonami (3x)

Litinová konvička rozmanitých tvarů a barev udrží nápoj dlouho teplý. Cena 999 Kč.

Článek

Pohoda, klid, kouzlo okamžiku, příjemná atmosféra. Tak lze vnímat dánské slovo "hygge", které nese název i v titulech knih. Každý si pod ním představí něco trochu jiného: my třeba huňatou deku, pohodlné křeslo, teplé ponožky, zapálené svíčky, knihu a čaj v ruce.

Foto: Bonami

Nejen teplé, ale hlavně barevné a vtipné! Takové jsou dnes hitem ponožky pro celou rodinu.

Sypaný čaj zklidní i povzbudí

Když máme náročný den a potřebujeme vydržet svěží až do večera, pomůže nám zelený čaj. Posiluje koncentraci a duševní výkon. Podobně jako čaj černý, který se doporučuje pít ráno.

Večer, na zklidnění, sáhneme raději po bylinkové variantě. Uklidní meduňka, třezalka, která je lepší ze sypaných kvalitních lístků než z pytlíku.

Foto: Matchatea

Oblíbený je druh Matcha Tea, odrůda zeleného čaje z Japonska. Zlepšuje náladu, pomáhá při hubnutí, pročistí organismus.

Správná příprava čaje

Voda z kohoutku má mít neutrální chuť, je-li silně chlorovaná, dáme ji před vlastní přípravou dvě až tři minuty projít varem.

Foto: Bonami

Teplá deka, kniha v ruce a hřejivý nápoj. Dobrý návod na to, jak strávit chladné dny v roce.

Černý čaj vyžaduje vařící vodu, zelené a bílé čaje vodu okolo 80 °C, případně i méně. Záleží na typu směsi. Bylinný čaj louhujeme nejdéle, obvykle 3-6 minut, černé 2-3 minuty, zelené a bílé ještě méně.

Foto: Kusmi tea

Kusmi Tea sypané čaje se prodávají v krásných krabičkách různých velikostí a nabízejí více jak 70 druhů čaje černého, zeleného a červeného.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Vánoční přehlídka betlémů na Novinkách

Máte také doma svůj rodinný betlém? Rádi byste se s ním pochlubili? Pošlete nám jeho snímek a třeba i připište příběh, který se k němu váže! Na Štěpána připravujeme článek, v němž ty nejhezčí betlémy rádi představíme. Bude tam i ten váš?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám