Hlavní obsah

Architekt navrhl byt mladému klientovi, dominantou se stala petrolejová barva

Novinky, nes

Návrh kompletní renovace svého bytu v brazilském São Paulu si objednal mladý muž, který je nadšeným milovníkem výtvarného umění a fotografie. Nový domov tak zrcadlí jeho koníčky i smysl pro estetično.

Foto: Diego Revollo (7x)

V interiéru bytu se objevuje motiv petrolejově modré barvy, kterou má mladý majitel rád.

Článek

„Reference, které mi předvedl jako svou představu, nebyly obrázky zařízených pokojů nebo nábytku. Byla to ukázka jeho estetického vnímání světa. Jeho lásky k moři, k modré barvě, k zelené a petrolejově modré,“ popisuje první setkání s mladým mužem brazilský architekt Diego Revollo, který se zakázky ujal.

Foto: Diego Revollo

Architekt propojil kuchyň s obývacím pokojem do jednoho celku, Jejich plochu rozšířil i o další místnosti.

Byt svému klientovi navrhl na jedné straně jako velice prakticky organizovaný prostor, ale zároveň i jako velmi útulné prostředí pro každodenní život a odpočinek. Nic z původního uspořádání nezůstalo na svém místě.

Foto: Diego Revollo

Dřevěné podlahy, stejně jako další dřevěné prvky architekt nechal nalakovat do medově hnědé barvy.

Jinými slovy architekt celý byt otevřel, zbavil jej většiny původních příček a obývací pokoj s kuchyní propojil v jeden funkční celek, v němž především pomocí barev odlišil jednotlivé zóny. K obýváku takto připojil i jeden z původních pokojů, takže se jeho plocha zvětšila.

Foto: Diego Revollo

Architekt zvolil pro interiér bytu jako základní barevnou kombinaci světle šedou a medově hnědou.

Také bývalý pokoj služebné pozbyl v novém bytě zcela smyslu, a tak jej architekt rozdělil. O jednu jeho část se zvětšila toaleta, druhá část dala základ pro vytvoření malé domácí pracovny v rámci společenského prostoru.

Foto: Diego Revollo

Z části bývalého pokoje pro služku vznikla pracovna.

Architekt, inspirovaný představami klienta, zvolil jako výchozí barevnou paletu pro interiér bytu šedou pro stěny, medově hnědé nechal dřevěné podlahy a další prvky. Jako dominantu použil výmalbu některých částí společenské zóny bytu v petrolejově modré barvě.

Foto: Diego Revollo

Hezkým prvkem v ložnici jsou lakované noční stolky v retro stylu.

Velký důraz kladl architekt na volbu nábytku a dřevěných prvků v bytě. Okolí dřevěných dveří například nechal obložit panely ve stejném designu.

Dřevěné doplňky a nábytek zvolil i do koupelny, kde si vymyslel několik hezkých řešení. Jedním z nich je například umístění umyvadla na horní prádelník. Jak umyvadlo, tak prádelník mají mírný retro vzhled, což vytváří příjemný harmonický dojem.

Foto: Diego Revollo

Také v koupelně je dřevěný lakovaný nábytek v petrolejové barvě.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám