Hlavní obsah

Police jsou hravé, využijte toho

Právo, Karolina Černá

Jednoduché horizontální police i policové moduly a regálové systémy bývají praktické a zároveň oživí vzhled interiéru. A nejen to! Pohrajte si s nimi a vytvořte si originální sestavy. Bude to stát za to.

Foto: Bonami (3x)

Variabilita. Jednotlivé police z montážních lišt libovolně snímáme a prohazujeme mezi sebou. Nástěnná police značky We Do Wood je z bambusu. Délka 32 cm. Cena 15 499 Kč.

Článek

Vybírat můžeme z klasických materiálů, jako jsou dřevo a sklo, obvykle s kovovou nerezovou konstrukcí. Ke slovu se dostávají i alternativní materiály, např. recyklované dřevo, tvrzený plast, bambus, karton, textil.

Foto: Asko nábytek

Do prostoru. Regál s přihrádkami ze dřeva, z kovu a plastu může být umístěn ke stěně, volně v prostoru i jako předěl v místnosti. Přihrádky lze doplnit úložnými boxy, které jsou k samostatnému dokoupení jako sdružený produkt. Regál Mega5 za 2199 Kč.

Foto: Ikea

Praktičnost. Díky ocelovému regálu Omar bude spíž působit profesionálně. Využijeme ho i mimo kuchyň. Podle potřeby přidáváme díly, nastavujeme výšku polic. Díl 92 x 36 x 181 cm za 1998 Kč.

Obecně platí, že kvalitní masiv a retro vzhled patří do ložnice a obývacího pokoje v rustikálním stylu, lehčí slim (tenké) konstrukce volíme do minimalisticky zařízeného prostoru.

V koupelně a kuchyni se kvůli zvýšené vlhkosti vyplatí spíše sklo a plast s chromovými úchyty.

Foto: Bonami

Nástěnka. Police Pegboard Cross od Really Nice Things zajistí organizovanost a jasný řád na závěsné ploše. Pomáhá minimalistům, kteří mají rádi všechno na očích. Cena 2279 Kč.

Foto: Westwing

Design. Dřevěné police a konstrukce ze zinkové slitiny tvoří elegantní retro regál Grey I. Rozměry (š/d/v) 45 x 92 x 196 cm. Cena 8049 Kč.

Při instalaci vytěžíme hravost závěsných polic a umístíme je v různých úrovních, stěna pak působí dynamičtěji.

Stojící moduly a regály poslouží jako předěl ve větší místnosti, mohou vytvořit celou stěnu, nebo jen její část v případě těžších materiálů.

Foto: Bonami

Zahrada. Police na drobné nářadí je z borovicového dřeva, hodí se do venkovního prostoru, na balkon i terasu. Cena 1419 Kč.

Foto: Ikea

Na zeď i zem. Police Överallt jsou z překližky, upravit je lze jakoukoli barvou. Umístíme na ně malé i velké věci, sluší jim textilní či proutěné boxy, do nichž uložíme drobnosti. Rozměr 76 x 76 cm. Cena 1290 Kč.

Při nákupu sledujeme nosnost police, způsob uchycení ke stěně a stabilitu u samostatně stojících produktů. Čím ještě police vynikají?

Foto: Asko nábytek

Organizér. Lehké boty, drobné ošacení uložíme uvnitř skříně do textilního regálu Cover, který zavěsíme na šatní tyč. Vnitřní konstrukci tvoří tvrdý papír, potah je z technické látky. Cena 199 Kč.

Foto: Brabantia

Vzdušnost. Koupelnová polička ze skla vyhovuje malému světlému prostoru. Povrch je ošetřen proti poškrábání.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám