Hlavní obsah

Kreslení na zeď i na peřinu povoleno

Právo, Karolina Černá

Pryč jsou doby, kdy dětské malování na zeď, nábytek či lehké zabarvení polštáře od fixy byly prohřeškem, který rodiče nekompromisně trestali. Dnes mohou dát prostor fantazii spolu se svými potomky!

Foto: Sigma coatings (3x)

Kreslit se může i na nábytek a dřevěné povrchy, ale nejprve plochu zbrousíme do hladka a připravíme na nátěr.

Článek

Stačí zeď opatřit např. dvousložkovým nátěrem Sigma Memo Paint pro použití v interiéru. Podklad musí být před aplikací čistý, suchý, odmaštěný, bez prachu a jiných nečistot.

Nátěr vytváří průhledný, lesklý, omyvatelný povrch, který se dá popisovat fixy na bílé tabule (whiteboard markery) nebo na skleněné výlohy (window markery).

Popsanou stěnu později setřeme vlhkou houbičkou nebo hadříkem či speciálním prostředkem na čištění bílých tabulí, případně čističem na okenní skla.

Foto: Sigma coatings

Nátěr Sigma Memo Paint lze použít třeba na sádrokarton, sádrové omítky, architektonický beton atd., na dřevěné povrchy či povrchy na bázi dřeva jako laminované desky, desky MDF.

Pozor! Necháme-li povrch popsaný několik týdnů, může být odstraňování popisků obtížnější a fixy zanechají trvalé stopy.

Foto: Sigma coatings

Při malování na stěnu používáme fixy na bílé tabule.

Kdo má rád omalovánky, oblíbí si tapetu Burgerdoodles Mash Colour-In. Je totiž přímo dělaná s myšlenkou, že si ji můžeme celou vymalovat.

Anebo ji necháme prázdnou v originální podobě, jak ji vytvořil umělec Jon Burgerman, který si rád vymýšlí různé příšerky - prý jich má doma několik.

Foto: Bonami

Tapetu Burgerdoodles Mash Colour-In tvoří tlustší a těžší papír. Rozměry 1000 x 52 cm, vzor fantaskních postaviček se opakuje každých 52 cm.

Bavlněný povlak na peřinu Doodle je pro čmárání, kreslení a psaní také jako stvořený. Když je pokreslený, dáme ho do pračky, vypereme na 40 °C a je zase jako nový, připravený na další výtvory!

Foto: Bonami

Povlak Doodle se hodí pro zapisování snů nebo osobních vzkazů. Prodává se přímo se sadou 10 smývatelných barevných fixek. Rozměry 200 x 200 cm.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám