Hlavní obsah

Hmyz v bytě nemusí být jen ostuda, ale i působivá dekorace

Novinky, tnk

Majitelé bytů či domů, kteří se v domácnosti potýkají s obtížným hmyzem, se nejspíš úplně nenadchnou pro interiérové kousky s hmyzí tematikou. Nicméně ti, kdo obdivují krásy přírody a mají k hmyzu dobrý vztah, ho mohou brát jako cennou inspiraci. Mravenci, kteří z talíře už neodejdou, nebo brouci na polštářích pobaví a také zpestří každý interiér.

Foto: Laphilie.etsy.com, Magpie (4x), Einrichten design

Talíř s motivem mravenců nebo misky s mouchou jsou originálními kousky do domácností těch, kdo mají rádi nadsázku a vtip i v bytovém designu. Jídelnu doladí židle inspirované podobou mravenců.

Článek

Tyto kousky nejlépe zapadnou do interiérů zařízených v přírodním a lehce rustikálním stylu, kterým vévodí zelená a hnědá barva a také klasické přírodní materiály typu dřevo, kámen, vlna, bavlna, rákos a podobně.

Foto: Sophie Allport, Magpie (2x)

Motivy hmyzu dodají servírování čaje o páté přírodní atmosféru.

Motivy hmyzu byly obecně hodně oblíbené a rozšířené v secesním stylu, který se inspiroval krásami přírody. Zvířata měla i své symbolické významy. Vosy vždy působily mystickým a lehce hrozivým dojmem, včely připomínají dobré vlastnosti, jako je třeba pracovitost, brouci pak mohou symbolizovat štěstí atp.

Foto: Lime Lace, Babatude Boutique

Hravé motivy hmyzu pobaví předně v dětských pokojích.

Tato různorodá skupina živočichů vyniká množstvím druhů a barevných a tvarových variací. Pestrost hmyzu je velká a vyplatí se proto kombinovat různé druhy a nechat vyniknout jejich barevnost, která se často vymyká běžné barevné škále.

Foto: Magpie

Různé motivy brouků na sklenicích fungují jako rozlišovače.

Dekorace inspirované hmyzem v městském bytě připomenou půvaby přírodní říše a zjemní tak jinak strohý interiér. Jde o ideální motiv pro ty, kdo chtějí být blíž přírodě, ale kvůli pracovním povinnostem si to nemohou dovolit.

Foto: Audenza, Boca do Lobo

Hmyz může zafungovat jako dekorace při podávání sladkostí i jako motiv na luxusním zrcadle.

Motivy brouků byly oblíbeným prvkem v době starověkého Egypta. Velké oblibě se těšil třeba scarabeus, který byl považován za symbol slunečního cyklu a znovuzrození. Tento motiv se tak skvěle hodí do interiérů lidí, kteří se rádi obklopují předměty dovezenými z egyptské dovolené a líbí se jim pyramidy, sfingy a podobné objekty.

Foto: Lime Lace

Efektní barvy krovek hmyzu dobře vyniknou na tmavém textilním pozadí.

Hmyz může fungovat i jako stylová dekorace na nábytku. Mějte ale na paměti, že by mělo jít o perfektně vyhlížející nadčasové kousky. Motiv hmyzu polorozpadlým objektům na kráse rozhodně nepřidá, spíš naopak.

Foto: Boca do Lobo

Motivy hmyzu dobře vyniknou v kombinaci s luxusními materiály typu mramor-

Motivy živočichů v interiéru můžete úspěšně kombinovat i s kousky v trendy boho stylu, který dodá prostoru svobodomyslného ducha a je otevřený inspiraci z jiných kultur. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám