Hlavní obsah

Skleněné vázy sluší květinám i interiéru

Právo, Sylva Svobodová

Skleněné vázy jsou pro květiny jako stvořené. Máme možnost vnímat jejich krásu od stonku až po květ, jsou jemné, průsvitné a nadčasové. Květiny v nich vyniknou, skvěle se kombinují a sluší každému interiéru.

Foto: Bonami (2x)

Možná vyroste Adéla. Originální je porcelánový květináč se skleněným poklopem Greenhouse, kde lze efektně pěstovat mladé rostlinky. Průměr 11 cm, výška 23,3 cm. Barva světle růžová, cena 699 Kč

Článek

Květiny jsou nejkrásnější volně rostoucí v přírodě, ale v interiéru potěší. Přinesené z louky i ty z květinářství vypadají báječně ve skleněné váze. Je to klasika, která neomrzí, nabízí nespočet velikostí, tvarů a probarvení (od čirého po tmavé).

Foto: Bonami

Vytvaruj si svoji vázu. Váza Le Sack může vypadat podle nás. Sáček naplníme vodou o teplotě 40 °C a vytvarujeme do požadované podoby. Pak vodu vylijeme a znovu naplníme studenou, která tvar zafixuje. Vložíme do vázy květiny. Cena 239 Kč

Sklo je také nejvhodnější materiál z hlediska údržby. Bez problémů se myje a čistí, na dně jsou hned vidět nečistoty, zákal a my můžeme zasáhnout.

Kdo chce ve váze udržet květiny co nejdéle čerstvé, řídí se prověřenými pravidly. Základem je pečlivě vyčistit vázu, zbavit ji nečistot, možného zdroje bakterií.

Foto: Designor

Váza inspirovaná přírodou. Nestárnoucím designovým kouskem je skleněná váza Aalto, která tvarově připomíná finská jezera. V nabídce jsou různé velikosti (výška 160 mm i 95 mm za 1910 Kč). Materiál sklo, barva čirá.

Před vložením květin vázu naplníme vlažnou vodou a necháme odstát. Květinám podle možnosti seřízneme stonek pod úhlem 45 stupňů, aby větší plochou lépe přijímaly živiny.

Foto: Ikea

Váza pro dlouhý stonek. Čiré ručně foukané sklo v kombinaci s černou, velikost 40 cm a zajímavý tvar s hrdlem. Inspiraci pro tuto vázu designér našel ve starém Egyptě. Cena 799 Kč

Zbavíme se spodních listů, protože by ve vodě hnily, a přidáme speciální výživu, kterou dostaneme v květinářství v malém balíčku. Vodu vyměňujeme obden.

Skleněnou vázu umístíme na vhodné místo - nikdy ne na přímé slunce, blízko topení, do průvanu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám