Hlavní obsah

Designérka navrhla nábytek inspirovaný primitivním stylem života

Novinky, tnk

Známá holandská designérka Kiki van Eijková, jejíž práce byla před časem představena i v Praze, navrhla novou zajímavou kolekci, ve které se snažila zachytit krásu přírody, její rovnováhu, pohyb a teplo. Kolekce je interaktivní a nese název „Civilized Primitives”. Každý kousek je civilizovaně funkční, ale založený na jednoduché až primitivní estetice.

Foto: Mariëlle Leendersová (4x), James Harris (2x)

Designérka Kiki van Eijková a část její kolekce inspirovaná primitivními kulturami.

Článek

Designérka se snažila vytvořit vlídné kousky inspirované přírodou do interiérů, které ovládá digitalizace a moderní technologie.

Kolekce je plná teplých bronzových odlesků, které s přírodními materiály skvěle ladí. Bronz a měď jsou ostatně materiály, které jsou aktuálně hodně trendy.

Foto: Mariëlle Leenders

V kolekci nechybí zajímavé lampy ve tvaru několika spojených větví.

V nové kolekci kombinuje high-tech technologie a klasickou řemeslnou zručnost.

Projekt je inspirovaný okolím, kde designérka tráví svůj volný čas. Inspirací se tak stal především les a pole kolem jejího statku. Nejdříve začala sbírat větve, které přinášela do své dílny, se svým týmem z nich pak začala vytvářet designové předměty.

Foto: Mariëlle Leenders

Nechybí ani dekorativní úložný prostor inspirovaný ptačím hnízdem.

Kolekce obsahuje válendu, stůl, svícen, zrcadlo, hodiny, stolní světlo, zakřivenou lampu a stolní lampu. Nechybí ani tři dekorativní skleněné plastiky.

Osvětlení je hodně interaktivní, některá světla zapnete třeba jen pouhým foukáním.

Foto: Mariëlle Leenders, James Harris

Designérka nedávno představila svou kolekci na veletrhu. Umístila ji do tématicky dekorovaných stanů.

Nábytkové kusy mají tlumené přírodní tóny a řada nosných prvků je ve tvaru větví a větviček. Právě dřevo ve své surové podobě je pro designéry stále velkou inspirací. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Kolekce vzdává hold improvizaci a kočovnému stylu života. Jako prezentační objekty pro kolekci využila designérka beduínské stany v moderních úpravách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám