Hlavní obsah

Dekorativní ubrusy dodají vánočnímu stolování tu správnou atmosféru

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adventem začínají přípravy na Vánoce, hospodyňky pečou cukroví a zdobí interiér. V kuchyni to voní a běžné utěrky, zástěry, ubrusy a prostírky vymění za svátečnější, s vánočním a zimním motivem. Dekorativní textil je prostě vděčný doplněk, který k nadcházejícím svátkům jednoznačně patří. Nechte se inspirovat!

Foto: WWW.BELLAROSE.CZ

Kvalita a tradice, červený ubrus na velkém jídelním stole a oheň v krbu. Místo, kde v zimě trávíme čas s rodinou. Patří sem určitě luxusní, ručně vyrobený ubrus. Velikost 174 x 174 cm, cena 5400 Kč.

Článek

Ubrusy a prostírky jsou základem kultivovaného stolování, měníme je podle ročního období a slavnostní příležitosti. Liší se materiálem, barvou, potiskem, velikostí a tvarem.

Foto: IKEA

Sváteční ubrus Vinter vhodný ke stolu pro 4–6 osob, barva bílá s červeným vzorováním ve folklórním stylu. Velikost 145 x 240 cm, 100% bavlna, cena 399 Kč. V kolekci najdeme i prostírky, utěrky a zástěry.

Foto: WWW.FLER.CZ

Středový červený ubrus, lehce vyztužený a podšitý jednobarevnou bavlněnou látkou smetanové barvy. Velikost 47 x 47 cm, cena 420 Kč.

Foto: WWW.FLER.CZ

Jemný dekorační běhoun na jídelní stůl, materiál 100% bavlna, prošívaný šedou nití. Velikost 75 x 23 cm, cena 130 Kč.

Základem je klasicky bílý ubrus a na něm barevnější prostírka. Trendem, nejen v oblečení, je ale vrstvení, kdy na podkladní ubrus můžeme položit další menší. Ubrus má tvar podle stolu (čtverec, obdélník, kruh, ovál), na každé straně by měl přesahovat o 25–30 cm.

Foto: KIKA

Do středu prostřeného stolu patří čistě bílý běhoun, třeba s motivem svíček. Velikost 150 x 40 cm, materiál 100% polyester, cena 499 Kč.

Foto: KIKA

Klasické barvy Vánoc — červená, zelená a bílá. Tato prostírka je prostě in a talířek s cukrovím jí bude slušet. Velikost prostírky 40 x 90 cm, 100% polyester, cena 299 Kč.

Běžně se používá polyester s voděodolnou a protišpinivou úpravou, což je vhodné pro rodiny s dětmi. Klasikou je 100% bavlna a bílé jemné plátno, které si zaslouží na Vánoce ozdobit náš slavnostně prostřený stůl.

Foto: KIKA

Na chalupu a do tradičního interiéru je milá prostírka s motivem srnky, velikost textilie 40 x 90 cm, 100% polyester, cena 299 Kč.

Jestliže nechceme textilní dekoraci po celé ploše, můžeme zvolit i jednoduchý textilní běhoun do středu stolu.

Foto: WWW.SILEX.CZ

Vánoční prostírka s motivem Santa Clause, barva modročervená, velikost 32 x 48 cm, materiál 65 % bavlna, 35 % polyester. Praní na 40 °C. Cena 145 Kč.

Foto: WWW.SILEX.CZ

Patchworkové dekorativní prostírání na svátečně prostřený bílý ubrus. Barva červeno-béžová, velikost 32 x 48 cm nebo 32 x 135 cm za 495 Kč.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám