Hlavní obsah

Spirituální předvánoční atmosféru navodí v interiéru perforované svícny

Novinky, tnk

Svícny, lucerny a lustry v orientálním stylu dovedou díky dírkovanému plášti rozehrát stěny interiérů během zimních večerů tisíci světelných odlesků. Ornamentální vzory se k Vánocům skvěle hodí.

Foto: Novinky

Svícny dovedou v interiéru vykouzlit nástěnné dekorace.

Článek

Vyplatí se zvolit svícen, který má co nejvíc menších dírek různých velikostí. V interiéru ho pak postavte před zeď, která tak bude díky procházejícímu světlu efektně a dekorativně osvětlena.

Foto: Stuff of Dreams, Doris & Boris

Zleva: svícen s marockým vzorem a lucerna Daya.

Ideálním materiálem pro tyto svícny je plech, který je možné poměrně jednoduše perforovat. Svícny jsou inspirovány kulturou zemí Blízkého, Středního a Dálného východu.

Foto: Novinky

Na designových veletrzích byly letos k vidění perforované lucerny, které oceníte při večeři na terase.

Pokud máte interiér zařízený v přírodním, secesním nebo i v městském stylu, můžete si do něj pořídit rovnou i perforovaný lustr.

Svícny doladí interiéry v orientálním stylu

Interiér se vyplatí doladit trendy soškami Buddhů. Může jít i o africké masky, malé indické bůžky, různé totemy nebo o sošky hinduistických bohů - Višny, Šivy apod. Vhodné jsou i orientální perské koberce.

Osvětlení tohoto typu rozhodně není vhodné pro pracovní prostředí a nehodí se ani do kuchyní. Uplatní se ale v prostorách určených pro relaxaci - do obývacích pokojů, ale hlavně do ložnic.

Foto: Novinky

Osvětlení Katrin v orientálním stylu od Jawa nábytku a P+R bodovalo v soutěži o nejlepší osvětlení In Light.

Perforované lustry a svícny vylepší meditace a dovedou proměnit běžný interiér v relaxační salón. O Vánocích dokreslí intimní sváteční atmosféru spolu s františky a purpurou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám