Hlavní obsah

Slánky a pepřenky z perleti či kosti doladí stůl prostřený v přírodním stylu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní veletrhy interiérových novinek představily velmi elegantní doplňky na jídelní stoly v přírodním stylu. V kurzu je perleť, kost i exotické dřevo. Slánky a pepřenky z těchto materiálů jsou jednoduchým detailem, který si získává oblibu i v Česku.

Foto: Novinky

Veletrhy představily i celou plejádu slánek a pepřenek z Thajska.

Článek

Tlumené přírodní barvy vykouzlí v interiéru klidnou atmosféru a ideální relaxační prostředí. Pohled na stůl prostřený v zemitých tónech je velmi uklidňující - a tak není divu, že jsou přírodní materiály dnes tolik žádané.

Barvy jako terakotová, tmavě zelená, béžová, černá, ale i odstíny slonovinové kosti jsou hitem dnešních interiérů. Veletrh Tendence letos také představil i slánky a pepřenky z Thajska v efektních lesklých variacích.

Foto: Novinky

Slánka s pepřenkou ve tvaru symbolu Jing a Jang.

Blyštivé perleťové pepřenky a slánky se hodí pro slavnostnější a zdobnější prostřední jídelního stolu. Slánky z tohoto materiálu jsou odolné a díky duhovým odleskům působí i noblesně. Vyniknou s pestrou a bohatou květinovou výzdobou stolu.

Foto: Novinky

Slánky a pepřenky z mozaiky z perleti.

V obchodech s indickými doplňky do interiéru jsou zase často k dostání slánky z kosti. Ty jsou vždy originální - mají různou barevnost s nepravidelným žíháním. Na stole budou dobře korespondovat s příbory s rukojetí ze stejného materiálu.

Foto: Novinky

Slánka a pepřenka z kosti (Global Interio) korespondují s příbory (Almi Decor).

Oblibu si získávají i doplňky z odolných exotických dřev v tmavých tónech nebo slánky a pepřenky z keramiky či mušlí.

Foto: Novinky

Velmi efektní jsou slánky z mušlí, které zvládne vyrobit i domácí kutil.

Keramické slánky imitují přírodní tvary a mají velmi jednoduchou a elegantní podobu. Díky tomu zapadnou i na většině klasicky prostřených stolů.

Foto: The Padstow Mussel

Slánka a pepřenky z keramiky jsou inspirovány přírodní formou - zuby žraloka.

Stůl dekorovaný v přírodním stylu s moderními slánkami a pepřenkami doladí i prostírání z banánových listů, korku nebo vodního hyacintu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám