Hlavní obsah

V čem spočívají hlavní výhody pojištění nájmu

Novinky, kil

Zpomalená ekonomika korunovaná lednovým zpožděním výplaty sociálních dávek způsobila na počátku nového roku kromě jiného i podstatné zhoršení platební schopnosti mnohých nájemců bytů. Za této situace uvítali pronajímatelé novou službu na našem trhu spočívající v možnosti pojištění nájmů.

Foto: Profimedia.cz

Služba umožňuje pronajímatelům bytových prostor pojistit se proti finanční ztrátě způsobené neplatícími nájemci.

Článek

Služba umožňuje pronajímatelům bytových prostor pojistit se proti finanční ztrátě způsobené neplatícími nájemci, přenést toto riziko na pojišťovatele a nárokovat si od něj až šest měsíců nezaplaceného nájemného v průběhu roku. Částka za pojištění je stanovena na 5 % z čistého ročního nájmu (bez nákladů na energie, vodné a stočné).

„Pojistné krytí může být poskytnuto na jakoukoliv rezidenční nemovitost v České republice a je svázáno s nemovitostí, nikoli s nájemní smlouvou, což znamená, že za jedno pojistné získá pronajímatel krytí rizika od více nájemců. Při změně nájemce pouze musí pojišťovně nahlásit údaje nových podnájemníků,“ zdůrazňuje Pavel Kučera z pojišťovací společnosti Guarenty Group, která zatím jako jediná zprostředkovává pojištění nájmu na českém realitním a pojišťovacím trhu.

Další právní služby pronajímatelům

Guarenty Group rovněž úzce spolupracuje s právníky a odborníky se zaměřením na reality, takže kromě pojistného krytí poskytuje i asistenci a poradenství pro vlastníky nemovitostí, kteří se ocitnou ve sporu s nájemci z důvodu neplacení nájemného.

„Málokterá nová služba si projde takovou zkouškou ohněm, nicméně zatím se nám daří veškeré případy dotáhnout ke zdárnému konci, ať už vyplacením pojistky, či domluvou mezi pronajímatelem a nájemcem. Pro nás je podstatné, že tak či onak pronajímatel uvidí své peníze. K tomu je však nezbytné, aby měl dobře ošetřené smluvní vztahy s nájemcem, kauci, pojištění nájmu a aby byl s nájemci v trvalém kontaktu,“ shrnuje dosavadní vývoj a rizika nového pojištění Pavel Kučera.

Pojištění lze uzavřít přes internet

Příjmy z nájemného si lze pojistit na stránkách www.pojisteni-najmu.cz, které byly podle Kučery navrženy tak, aby si vlastníci nemovitostí mohli vytvořit pojistnou smlouvu a uzavřít pojištění hned při první návštěvě těchto stránek. Navíc si mohou prostřednictvím systému rychlé kalkulace zdarma vypočítat výši pojistného, aby zjistili, jaké krytí mohou obdržet na svou nemovitost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám