Hlavní obsah

Obce převzaly bývalý vojenský areál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SLANÝ

Bývalý vojenský areál Podlešín u Slaného patří svazku obcí Terra Prosperita. Ten zajišťuje hlídání, pojištění a také úpravu přístupových cest. Podle starosty Slaného Ivo Rubíka jsou některé budovy už nabízené pro pronájem.

Článek

Bývalý vojenský areál v účetní hodnotě 490 milionů korun, který se rozkládá na více než dvacetihektarovém pozemku s řadou nadzemních i podzemních objektů, přestává být podle Rubíka rájem pro zloděje kovů a dalšího zařízení. 

Svazek obcí Terra Prosperita získal vojenský areál Podlešín bezúplatným převodem od Středočeského kraje, na který ho převedlo ministerstvo obrany. Krajské zastupitelstvo v polovině září schválilo definitivní převod majetku na svazek obcí, nyní se čeká na zápis převodu majetku do katastru obcí.

V opuštěném areálu by měly vzniknout sklady, ubytovny, administrativní středisko a výrobní prostory. Mezi dlouhodobé cíle patří vybudování soukromé věznice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám