Hlavní obsah

Nové byty pro mladé rodiny ve Velké Bystřici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Bystřice (Olomoucko)

Už zakrátko se lidé ve Velké Bystřici na Olomoucku budou moci nastěhovat do nových bytů. Ty pro ně vybudovala obec, která do této stavby investovala přes 32 miliónů korun. Asi 21 milióny jí přispěl Státní fond rozvoje bydlení.

Článek

Podle tamního starosty Marka Pazdery jsou byty většinou malometrážní a určeny jsou zejména mladým rodinám s nižšími příjmy. Vedení obce tak zareagovalo na zájem především mladých rodin o dostupné bydlení. O byty byl velký zájem, přihlásilo se více než 80 žadatelů.

Byty jsou od 1+1  po 3+1, přičemž v podmínkách programu bylo jasně definováno, že 80 procent bytů musí být do 60 metrů čtverečních.

Nájemníci uzavřou první nájemní smlouvy maximálně na dobu dvou let, pak již lze smlouvu prodloužit na dobu neurčitou. Nájem činí 55 korun za metr čtvereční a měsíc, tzn. že lidé zaplatí od 1600 do 4500 korun měsíčně.

Je to o něco více než v jiných nájemních bytech ve městě, kde je regulované nájemné. Obec si vzala na výstavbu bytů úvěr, který bude splácet budoucími příjmy z nájemného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám