Hlavní obsah

Nejlepší dřevěné hřiště mají v Praze 2

Novinky, Markéta Plesníková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětské hřiště U Vodárny ve druhé městské části porazilo v internetovém hlasování osmadvacet dalších projektů, které byly přihlášeny do soutěže Dřevěná stavba roku v kategorii Nejlepší dřevěné hřiště 2011. Soutěž pořádá Nadace dřevo pro život pod záštitou ministerstva zemědělství.

Článek

Praha 2 kromě tohoto areálu do soutěže ještě přihlásila sousední dětské hřiště v Riegrových sadech U Draka.

,,Máme-li oblíbenost měřit počtem návštěvníků, pak v Praze 2 nepochybně vedou právě tato dvě hřiště. Děti všech věkových kategorií tu oceňují především moderní vybavení, důvtipné uspořádání herních prvků, ale i originální koncepci,“ říká zástupce starosty Václav Vondrášek (ODS).

Hřiště, které se nachází mezi ulicemi Korunní, Slezská, U Vodárny a Kladská, prošlo v roce 2009 pětiměsíční rekonstrukcí, jež stála 20 miliónů korun. Otevřeno bylo v dubnu roku 2010. Celý povrch pokrývá bezpečný změkčený umělý povrch a je rozděleno na dvě části. První, pro mladší děti, tvoří pískoviště s posuvnými kryty a řada houpaček, prolézaček a jiných nápaditých herních prvků z akátového dřeva. Dominantou je dřevěná replika nedaleko stojící vodárenské věže, sloužící jako prolézačka.

,,Klobouk dolů před realizátory celého hřiště. Hřiště je teď mnohem bezpečnější a dětem nabízí mnohem více možností, jak se vyřádit,“ komentuje rekonstrukci tatínek, který se svými dvěma dětmi hřiště často navštěvuje. Najdou se ovšem i nespokojení návštěvníci. ,,Dříve tu bylo více stromů, nyní jich tu je jen pár. Ocenila bych menší adrenalin při hlídání dětí na přeplněném hřišti,“ tvrdí maminka desetileté Sáry.

Nechybí ostraha a hygienické zázemí

Starší zde mohou nalézt multifunkční hřiště pro míčové hry, prostor pro první pokusy na inline bruslích a velkou nafukovací trampolínu.

,,Rád si sem chodím s kamarády po škole nebo teď o prázdninách zahrát basketbal – je to lepší než se jen tak toulat po ulicích,“ oceňuje možnost si zasportovat uprostřed města šestnáctiletý Vojta. Míče je možno si vypůjčit přímo na hřišti.

Celý prostor je oplocen a nepřetržitě hlídán ostrahou. Nechybí také hygienické zázemí. Otevírací oba je od osmi do jednadvaceti hodin, v zimních měsících se zavírá o dvě hodiny dříve.

Reklama

Výběr článků

Načítám