Hlavní obsah

Vytvořte si ze staré plechovky praktický květináč

Právo, Ester Čaplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V každé domácnosti se tu a tam objeví nějaké suroviny, koupené v konzervě. A ta pak obvykle skončí v odpadcích. Což je škoda, protože z obyčejné plechovky můžeme snadno vytvořit třeba pěknou dózičku na tužky a nebo, jako v našem případě, hezký přírodní obal na květináč.

Článek

Co potřebujeme:

Stačí obyčejná plechovka a pár klacíků, které jsme našli na procházce nebo na zahrádce. Dále upotřebíme zbytek hnědé barvy (stačí balakryl), tavnou pistoli, zahradní nůžky, případně nějaké drobnosti na dozdobení a kousek přírodního provázku.

1. Nejdříve ze všeho natřeme plechovku hnědou barvou. Klacíky nejsou úplně rovné a nebylo by hezké, kdyby mezi nimi prosvítal stříbrný plech. Poté nastříháme klacíky nůžkami podle výšky plechovky. Měly by být cca o 0,5-1 cm vyšší, než je samotná plechovka. Nemusí být každý navlas stejný. Pokud v nich budou drobné rozdíly, výsledná práce bude naopak vypadat mnohem lépe.
2., 3. Plechovku potřeme silikonem pomocí tavné pistole a postupně připevňujeme jednotlivé klacíky co nejtěsněji vedle sebe, až máme polepenou celou plechovku.
4. Následně můžeme ozdobenou plechovku omotat nějakým přírodním provázkem a drobností - třeba čtyřlístkem. Tato původně obyčejná plechovka se stane hezkou součástí našeho interiéru nebo zahrady. Můžeme ji použít jak na řezané květiny, tak jako obal na květináč.
FOTO: Ester Čaplová

RADY & tipy

Jestliže zamýšlíme vytvořenou nádobku používat venku, vše nalakujeme bezbarvým lakem.

K výzdobě a lepení lze rovněž použít jakékoli suché stonky rostlin, které ostříháme na zahrádce.

Reklama

Související témata:

Související články

Mozaika s trojrozměrným efektem, jak na ni

Malovaná mozaika je další možností tvorby mnohabarevné kostičkové skládačky. Namalovaným kaménkům dodá skutečný vzhled trojrozměrně působící 3D lak.

Jak si postavit studnu s kvalitní vodou

Voda z veřejného vodovodu je stále dražší a její cena poroste i nadále. Proto mnoho lidí uvažuje o vybudování studny. Jenže voda není naším majetkem, takže jen...

Výběr článků

Načítám