Hlavní obsah

Monika Marešová se zabydluje i na obrazovce

Právo, Zdeněk Smíšek

Moderátorku společenského magazínu Televize Barrandov Moniku Marešovou jsme navštívili u ní doma na okraji Prahy v době, kdy měla za sebou teprve pilotní díl nového pořadu. Dnes už mnozí diváci vědí, jak šikovnou manželku zkušený Leoš Mareš má. Do té doby se naše hostitelka realizovala hlavně jako maminka dvou kluků a designérka vlastního bydlení.

Jak bydlí Monika MarešováVideo: Novinky

 
Článek

Ostatně průpravou k uvádění reportáží ze života českých hvězd jsou jí i tréninky z vlastního života po boku moderátorské stálice a pod tvrdým „dohledem“ bulváru.

„Nemám s tím už problém a s Leošem jsme v pohodě - takové naprosto moderní manželství. Nejenže nemám problém mluvit o našem vztahu, ale dokonce si myslím, že by si z nás jiné, i před dětmi se hádající, dvojice mohly vzít příklad. Pomáháme si a tolerujeme se. Děti mají oba rodiče a berou nás jako rodinu. Býváme často spolu, přestože Leoš má přítelkyni. A kdybych já měla přítele, nebylo by to jinak.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

Monika Marešová

Malý zvěřinec a máma taxikářka

Třípodlažní řadovka (včetně podsklepení a garáže) v Jinonicích je podle naší hostitelky na ideálním místě. Autem v dosahu dálnic a nedaleko od metra. A hlavně (nepočítaje jen okolní zahrádky mezi domy) v přírodě.

„Máme tu nedaleko dokonce i obdělávané pole, takže si tu můžeme připadat jako na chalupě,“ usmívá se Monika, když si pochvaluje, že je kam chodit venčit psy nebo si i zaběhat.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Pohled na řadovku od zahrádek.

Spolubydlícími jsou tu totiž i desetiletý jezevčík a sedmiměsíční štěně Russela Teriéra. K hafanům si ještě prvňák Jakub a téměř čtyřletý Matěj prosadili dva roční králíky.

„A hádejte, kdo se o ně hlavně stará? Ano, samozřejmě já! Naštěstí padesát metrů za baráky je přírodní park Vidoule. Nedávno jsem se tam potkala s jedním pejskařem, a ten mi říkal, že je to snad nejlepší místo v Praze na venčení psů. Jak je to tu příjemné místo k bydlení po všech stránkách, tak jsem přece jenom nejčastěji máma-taxikářka. Už i Matěje vozím do školky.“

Design jako koníček

Se zařizováním domácnosti má Monika Marešová pestré zkušenosti. Od venkovského statku v jižních Čechách, přes bydlení v centru Prahy až po současnou moderní novostavbu.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Také ložnicí procházejí tóny hnědé.

„Je to tady můj rukopis a jsem ráda, když návštěvy říkají, že se tu cítí příjemně. Když nám Leoš tento dům koupil, byla to hotová stavba, ale nezařízená, bez podlah a vybavení. Ještě jsem stačila mít požadavky na doplnění elektrických rozvodů a umístění světel podle mých představ."

Foto: Václav Jirsa, Právo

Kuchyň si navrhovala paní domu sama.

„Od podlahových krytin po kuchyňskou linku jsem si vše vybírala sama. Mám ráda hnědou a zemitou barvu, která podle mne neomrzí. A i když je to tady možná až moc takzvaně trendy, je výhodou, že není problém interiér obměňovat doplňky při zachování podstaty. Měla jsem i rádce, ale na klasického bytového architekta jsem se neobrátila."

Foto: Václav Jirsa, Právo

Koupelna v patře má vanu i sprchový kout v protilehlém rohu obdélníkové místnosti.

„Byli jsme tu první Vánoce a už vím, že se tady cítíme dobře. Vlastně je to čtvrtá nemovitost, kterou jsem zařizovala. Poslední velký byt na Smíchově jsme prodali a Leoš se vrátil do našeho prvního bytu v Braníku. Člověk nikdy neví, co ho v budoucnu čeká, ale od prvního dne se tady cítím úžasně (také jsem si vše udělala po svém) a věřím, že tady nějaký čas vydržíme. Už jsem taky z toho zařizování - každé dva roky někde jinde - unavená.

Fitko v koutě

I při naší návštěvě - se zimně vánoční výzdobou - bylo hned jasné, že zdejší paní domu vylaďování interiéru nepřestává bavit. „Mám to ráda a výzdobu přizpůsobuji ročním a svátečním obdobím, snažím se to dodržovat.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

Přízemí se vstupem do zahrady je jeden velký obytný prostor.

Nepřehlédnutelným interiérovým doplňkem je uprostřed přízemí i posilovací, cvičící stroj Power Plate. „Tím, jak kolem něj denně chodím, se zvyšuje moje šance, že na něm budu opravdu cvičit,“ připouští Monika, a také dodává, jak je pro ni velikou výhodou možnost posilovat na víceúčelovém zařízení doma.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Stěna je obložena stejně, jako krb.

„Na děti bývám sama a docházet do fitka opravdu nemám čas. Ale už je třeba tělo zpevnit a bojovat s gravitací. A přiznávám na rovinu - cvičení mě nebaví,“ směje se mladistvě vypadající hostitelka.

Prominenti a ti druzí

Je otázkou, zda má na počátku nového roku Monika na cvičení i zateplování domova ještě tolik času jako dříve, protože mateřská dovolená jí skončila a pořad Prominenti se na TV Barrandov vysílá denně. Pravda, na obrazovce se o svoji roli střídá ještě s Petrou Černockou a Martinem Maxou. V době naší návštěvy se na pravidelné natáčení Monika teprve těšila. A střídavě i obávala.

„Nikdy jsem nic takového nedělala a vím, že si to bude muset teprve sednout. Ale když mi přišel domů pilotní díl, tak jsme si k tomu s Leošem sedli a byla jsem zvědavá, co na to řekne. Své postřehy mi pověděl, včetně toho, že je překvapený. Potěšilo mě, že byl spokojený a líbilo se mu to.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

Horní chodbu i schodiště osvětluje velkorysé střešní okno.

Reklama

Související články

Florista Pavel Hruška to s květinami umí

Majitel květinového ateliéru Pavel Hruška je úspěšný, vyhledávaný florista a jím naaranžované rostliny ozvláštnily už mnoho společenských akcí. Sám svoji práci...

Roman Horký z Kamelotu a Mohelna

Zpěvák vlastních písní Roman Horký by snad byl schopen dělat po svém domě - „hradu Kamelot“ - průvodce. Tak nadšeně totiž vypráví o všem, co v chalupě na kraji...

Výběr článků

Načítám