Hlavní obsah

Svátky s vánoční hvězdou

Právo, Gisela Růžičková

Květinové dekorace zvýrazní slavnostní atmosféru. Především vánoční hvězda, květina známá také pod názvem poinsettie, může ozdobit stůl nejen barvou svých listů, ale i jako součást originálního aranžmá.

Foto: STARS FOR EUROPE

Mramorované poinsettie, bílé květináče s látkovými ozdobami ve tvaru srdce jsou usazené na dřevěných podstavcích. Doplňují je dvě svíčky s dekorativními jablíčky.

Článek

Poinsettie zaujme ať už v temperamentně červené, či elegantní krémové barvě. V různých tvarech a velikostech vždy zazáří v plné kráse. Její luxusní vzhled ji předurčuje pro nádherné vánoční dekorace. Lákavá je i životnost poinsettie, pokud ji využijeme jako řezanou květinu, vydrží dlouho a vytvoří exkluzivní atmosféru.

Foto: STARS FOR EUROPE

Adventní věnec s bílými mini poinsettiemi, zelenými borovicovými větvičkami a skleněnými ozdobami ve tvaru sněhových vloček bude krásnou ozdobou vánočního stolu.

Foto: STARS FOR EUROPE

Jasným vánočním skvostem je krémově zbarvená poinsettie v keramické kulovité váze ovinuté stříbrným drátkem a doplněné snítkami bonsají, opadanými květy plaménku a trnkami.

Foto: STARS FOR EUROPE

Lososově zbarvená poinsettie našla své místo ve stříbrném květináči. Doplněná velkorysou mašlí z bílého taftu splňuje sen o bílých Vánocích.

Foto: STARS FOR EUROPE

Přirozený zimní šarm má tato červená poinsettie usazená do květináče ze zlaté mosazi. Dekoraci doplňují borovicové šišky.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční hvězda rozzáří každou domácnost

Vánoční hvězda neboli poinsettie je nedílnou součástí adventního období v mnoha domácnostech. Přitom se jedná o vcelku nenáročnou rostlinu. Stačí pár...

Výběr článků

Načítám