Hlavní obsah

Byt nebo řadovka téměř za stejnou cenu

Právo, gin

Malá řadovka, to už není byt v činžovním domě, nabízí soukromí a zároveň se cenou velmi blíží k bytu. Menší domek má rovněž výrazně menší výdaje za energie než větší dům. Jen si musíte hlídat úroveň použitých materiálů a kvalitu stavby.

Článek

Jednou z pražských lokalit, kde nabrala výstavba pro bydlení značné tempo, jsou Horní Počernice, protože to je jedna z mála oblastí, která láká ještě relativně volným místem v jinak „zahuštěné“ Praze, dopravní dostupností (metro B), blízkostí nákupního a zábavního centra Černý Most (včetně bazénu a fitness) a infrastrukturou jako jsou základní a mateřské školy, nové divadlo, dva supermarkety, menší obchody, poliklinika. Kromě toho pět kilometrů od obce je největší pražský les – Klánovice.

Během posledních dvou let se zde dokončilo několik nových bytových domů a developerských projektů rodinných řadových domů. Vše bylo prodané prakticky k okamžiku kolaudace. Nové byty kolem 78 metrů čtverečních se zde prodávají za přibližně 3,7 miliónu korun, řadové domy začínají obvykle na šesti.

Tip: Letos bude v Horních Počernicích dokončen nový projekt čtrnácti rodinných řadových domů, který je zajímavý poměrem cena–výkon a tím, že samotná stavba nešidí to, co by šlo jinak „zamáznout“. I po zvýšení DPH stojí v přímém prodeji necelé čtyři milióny korun (realitky to nabízejí dráž); 95 m2 užitné plochy, 4+kk, oplocená terasa, mimo dům stojící betonová garáž. Zdivo je zateplené, typu Phorotherm, střecha rovná.

Neuslyšíte souseda

Podstatné je, že se zde sousedé neuslyší, což bývá značný a velmi častý problém levnějších řadovek, jenž v okamžiku koupě nevidíte, ale po nastěhování už nelze prakticky odstranit. Každý dům má totiž skutečně vlastní stěnu, mezi nimiž je spára vyplněná izolační vatou. Výhodou jsou i automaticky vyšší standardy vnitřního vybavení (zde se u řady projektů rovněž velmi šetří). Například se instalují okna plastová – pětikomorové Vekra (koeficient 1,1), zabudovaný zděný komín (příprava na krb), závěsné záchody Geberit (obvykle se montují WC typu kombi), obklady za 300 Kč/m2 (možnost individuálního rozvržení), podlahy lamino 395 Kč/m2 (15 vzorů), internetové přípojky přes wi-fi, zámková dlažba na příjezdové komunikaci a vysázení stromů kolem ní, možnost klientských změn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám