Hlavní obsah

Střídmost malého bytu oživily skleněné obklady, otočný stolek i výrazné barvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravidelným čtenářům Novinek jistě neujde, že podobně laděný byt na stránkách již viděli. Majitelka, pro kterou jsou nemovitosti dlouhodobou investicí, nás pozvala do právě dokončeného bytu, v němž neváhala použít variaci na své oblíbené barvy a materiály. Setkávají se zde opět barvy přírody a luxusu.

Foto: Robert Virt, časopis PANEL PLUS

Součástí obývacího pokoje je kuchyňský kout s rohovou linkou.

Článek

Byt o velikosti 2+kk s rohovým balkónem je součástí I. etapy projektu Modřanská rokle v Praze. Projekt celkově počítá s výstavbou osmi vzájemně propojených viladomů s dvoupatrovými podzemními garážemi, z nichž druhé patro slouží veřejnosti.

Příčky z keramického zdiva

Z pohledu konstrukce se jedná o stavbu s železobetonovým skeletem a vnitřními příčkami z keramického zdiva. Orientace na východ předznamenává, že jde o teplý byt s nízkou energetickou náročností. Během slunečných dní zůstává topení vypnuté.

Foto: Robert Virt, časopis PANEL PLUS

Plusem bydlení je veškerá občanská vybavenost, navíc v perspektivní lokalitě. V horizontu sedmi let by měla v docházkové vzdálenosti přibýt stanice metra.

Kvalitně realizovaný standard

Při koupi majitelku jednoznačně zaujal rozsah a kvalita vybavení, které kategorie standard nabízela.

Součástí dodávky bylo například vybavení koupelny – sanitární keramika v podobě rohové vany, umyvadla již osazeného do koupelnové skříňky a velkého zrcadla.

Foto: Robert Virt, časopis PANEL PLUS

Ve druhém suterénním podlaží se nachází sklep o ploše cca 7 m2, což je dle zkušeností majitelky nadstandardní rozměr k takto plošně nevelkému bytu.

Rovněž si pochvaluje velmi dobře odvedené stavební práce, precizně natažené omítky, podlahy v zajímavém dezénu, stejně tak dveře.

Celkově to znamenalo, že zde nevznikla potřeba úprav, při předávání bytu řešili s developerem pouze „kosmetické nedodělky".

Prostorný a vzdušný

Obývací pokoj ve tvaru „L“, jehož součástí je kuchyňský kout s rohovou linkou, disponuje plochou 32,5 m2, která tak prostoru dodává potřebnou vzdušnost.

Velká okna místnosti zajišťují maximální světlost, záclony od stropu po podlahu propouštějí do interiéru příjemně rozptýlené světlo.

Foto: Robert Virt, časopis PANEL PLUS

Přilehlý balkón s výhledem do zeleně poskytuje dostatečný prostor pro vytvoření venkovního posezení. Je na něm možné i grilovat.

V chodbě je instalována velká vestavěná skříň s kouřovými skly, čímž je prakticky vyřešen veškerý potřebný úložný prostor.

Zeleň a drahé kovy

Při zařizování se i tentokrát majitelka nechala inspirovat dvěma styly. Na jedné straně přírodou, jejímž hlavním zástupcem se v bytě stala zelená barva. Ta je použita na nábytku a bytových doplňcích. Při její volbě vycházela z barev a dezénů, které již byt charakterizovaly.

Foto: Robert Virt, časopis PANEL PLUS

„Chtěla jsem interiér nějakým způsobem oživit, aby byl byt v tónu přírody, ale aby zapadal přesně do daného prostředí. To znamená řešit hnědou podlahu ve spojení se zelenou barvou, což mi přišlo jako odvážný nápad. Spousta lidí se toho bojí a volí spíše decentní vanilkové nebo bílé či pískové tóny, ale u mě zelená opět jednoznačně vyhrála,“ uvádí.

Foto: Robert Virt, časopis PANEL PLUS

Vize se však nenaplnila hned napoprvé: „Byla jsem se svým truhlářem domluvená, ale on zvolil matný tón, což bylo také hezké, ale trvala jsem na svém, protože v lesku je nábytek elegantní, designovější, nadčasovější – přirovnala bych to ke koupi auta. Jako byste si koupili auto v matu nebo v lesku. Je jasné, které by vyhrálo. Takže jsem čekala dva a půl měsíce, než se dvířka znovu vyrobila.“

Netradiční obklad v kuchyni

Mezi kuchyňskou linku majitelka opět vybrala skleněný obklad od firmy Alfa Styl.

„I v tomto případě jsem chtěla něco nadčasového, ale v korespondenci s chutí. Nebojím se experimentovat, takže jsem zvolila námět se šampaňským, s jeho servírováním.

Foto: Robert Virt, časopis PANEL PLUS

Pohled tak spočine na jahodách, skleničkách, otevřené lahvi, a ne jen na fádní barvě nebo obyčejných čarách či geometrických tvarech, jaké většinou tvoří dekor tradičních obkladů. Je to dle mého nadčasové, protože vždy je tisíc důvodů, proč si otevřít lahvinku.“

Tvarově zajímavý otočný stolek

Sedací souprava je polohovatelná, po rozložení může posloužit k přespání dvou osob. Díky potahu z ekokůže je i omyvatelná. Při výběru vybavení majitelku velmi oslovil tvarově zajímavý otočný stolek.

Foto: Robert Virt, časopis PANEL PLUS

Kusový koberec vybírala do barvy s nábytkem, stejně jako jídelní židle. Do stylu zlata a stříbra je potom laděna tapeta i dekorace a doplňky. Ty pocházejí většinou z Velkotržnice v Lipencích.

Levné věci vyjdou dráž

Co se týče spotřebičů, sáhla majitelka po kvalitnějších značkách Siemens a Bosch. Zastoupeny jsou i Whirlpool a Electrolux.

„Tady dám přednost raději kvalitě za vyšší cenu, protože v průběhu let se to projeví na určitém servisu, opotřebení a člověk zaplatí na opravách tolik, že se potom prakticky dostane na vyšší cenu spotřebiče.“

Při volbě digestoře ji zaujal prohnutý tvar skla, který koresponduje s křivkou svítidla nad jídelním stolem.

Pro nerušené sny

Ložnici dominuje lůžko, které bylo onou nabídkou, již nelze odmítnout. V obchodním domě XxxLutz na něj byla sleva ze 70 tisíc asi na 25 tisíc korun. Postel je pevná, stabilní, ale i polohovatelná, navíc celokožená. V ceně byly také dvojité matrace, přehoz a polštářky.

Foto: Robert Virt, časopis PANEL PLUS

„Prostě to byla láska na první pohled a dokonce jsem zvažovala, jestli neudělat obnovu vlastní ložnice. Nakonec jsem vzhledem ke složitosti realizace od záměru upustila,“ svěřuje se majitelka. Součástí pokoje je i pracovní kout schovaný za dveřmi, díky čemuž nenarušuje spací prostor.

Budiž umělé světlo

Při rozhodování o typu svítidla nad sedací soupravu jednoznačně vyhrál lustr lehce inspirovaný stylem art deco. Součástí obytné stěny, kterou si majitelka sama poskládala z různých kousků běžné nabídky, je lakovaná televizní skříňka disponující integrovaným osvětlením a dálkovým ovládáním na změnu barvy světla.

„Jediné, co jsme museli vyřešit, bylo připojení lustru nad jídelním stolem k síti. Kabeláž nevedla přesně nad stůl. Do železobetonu sekat nelze a pod dvoumilimetrovou omítku se kabel neschová. Použili jsme obal přisazeného stropního svítidla, z něhož pak elektrikář vedl průhledný kabel nad stůl,“ odhaluje majitelka ještě fintu se světlem.

Vizitka bytu

Byt 2+kk s užitnou plochou 63,9 m2 sestává z obývacího pokoje s kuchyňským koutem, ložnice, chodby, koupelny s integrovaným WC a komory.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Součástí bytu je balkón s plochou 11,6 m2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám