Hlavní obsah

Ze starého Porsche je nová kráska, úpravce si dal vkusnou práci i s technikou

Novinky, fra

Americká společnost Emory Motorsport postavila na kola nádherné Porsche 356 Speedster z roku 1959. Vypadá naprosto úžasně, ale na závody historických aut byste s ním nemohli. Je to totiž restmod, tedy ve starém kabátu nová síla.

Foto: Emory Motorsport

Porsche 356 Speedster Aquamarine Transitional

Článek

Restmod je auto, které má starou karoserii, ale pod ní je nová technika. Technika, která vyhovuje nárokům moderní doby nebo svého majitele.

Tohle auto je sice nádherné, ale prostě původní není. I karoserie je trochu zvláštní. Víte proč? Protože Speedster se vyráběl jen do roku 1958. Tohle bylo totiž původně kupé. Jenže kdysi ho někdo naboural a prakticky mu pevnou střechu sroloval. V Emory Motorsport tak z auta udělali Speedster.

Foto: Emory Motorsport

Jízdní vlastnosti auta jsou výrazně lepší po změnách podvozku.

Foto: Emory Motorsport

Už ta modrá barva je úžasná.

Na zádech má jediný oblouk gondoly. Tělo vozu je lakováno krásnou hlubokou modří Aquamarine, kola pak saténově černou barvou.

Jak jsme už výše prozradili, pod kapotou je technika nová. Například původní šestnáctistovkový agregát nahradil větší s 2,4 litry a výkonem 153 kW. I přesto zůstala hmotnost vozu na neskonale nízké úrovni 839 kilogramů.

Změnou prošel také podvozek. Dozadu se dostalo nezávislé zavěšení kol, pružení je od firmy Koni a na všech kolech jsou moderní kotoučové brzdy.

Foto: Emory Motorsport

Vzadu sedí větší agregát o objemu 2,4 l.

Foto: Emory Motorsport

I interiér je perfektně zrenovovaný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám