Hlavní obsah

Vrcholné superkombi Mercedes CLS 63 AMG má výkon 557 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes krátce po představení odvážně tvarovaného kombi postaveného na základech "čtyřdveřového kupé" CLS ukázal i špičkovou sportovní variantu AMG. Ta má výkon buď 525 k, s paketem Edition 1 dokonce 557 koní.

Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake Video: Mercedes-Benz

 
Článek

Nový model CLS s názvem Shooting Brake vychází ze sedanu CLS. Kromě jiných zadních partií jsou obě auta stejná. Praktičtější CLS je o 16 mm delší a o 2 mm nižší, šířka zůstala stejná. Objem kufru nabídne v základním uspořádání 590 litrů, po sklopení zadních sedaček je to 1550 l.

V nabídce se objeví i vrcholná verze s písmeny AMG. Tu pohání vidlicový osmiválec se zdvihovým objemem pět a půl litru. Motor nabídne výkon 525 koní při 5750 otáčkách. Točivý moment vrcholí na hodnotě 700 Nm a je dostupný v rozmezí 1750 až 5250 otáček. Stovku tento model zvládne za 4,4 vteřiny, nejvyšší rychlost je elektronicky omezena při tradičních 250 km/h.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake (2012)

Bude ještě silnější verze

Komu by i takhle vysoká porce výkonu byla málo, může sáhnout hlouběji do peněženky (jak moc, zatím Mercedes ani nenaznačil) a pořídit si pod označením Edition 1 ještě výkonnější verzi. Ta nabídne 557 koňských sil (+32 k).

Točivý moment má hodnotu ještě o 100 Nm vyšší, tedy rovných 800. Zrychlení na stovku bude o jednu desetinu vteřiny rychlejší, nejvyšší - elektronicky omezená rychlost - se nemění. Stejná je i normovaná kombinovaná spotřeba paliva, a to 10,1 l /100 km.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake (2012)

Verze AMG dostanou speciální devatenáctipalcová litá kola a účinnější odvětrávané brzdy s průměrem kotouče 360 mm. V nabídce budou pro náročné zákazníky i karbon-keramické brzdy. Standardem pro obě AMG verze je - stejně jako u běžných CLS SB - sedmistupňový automat 7G-Tronic Plus.

Světová premiéra proběhne koncem září na pařížském autosalonu. První zákazníci se dočkají na podzim.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám