Hlavní obsah

BMW novou M5 vyšperkovalo prvky M Performance

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka na výstavě SEMA v Las Vegas představila prvky z programu BMW M Performance, které dostane sportovní model M5. Všechny prvky jsou nejenom hezké na pohled, zlepšují také aerodynamiku či chlazení.

Foto: BMW

BMW M5 M Performance (2017)

Článek

Všechny díly určené pro M5 M Performance jsou zhotoveny z uhlíkových kompozitů a jsou vyráběny ručně. BMW nabízí pro M5 novou spodní část předního nárazníku, nástavce prahů, karbonový zadní spoiler (ve dvou verzích) a zadní difuzor. Z karbonu jsou rovněž vyrobeny kryty vnějších zpětných zrcátek.

Osmiválcovým motorem poháněné M5 může mít i titanový výfuk se sportovnějším akustickým projevem. Bohužel, tento doplněk bude dostupný pouze v USA a v Kanadě. Je to škoda, protože na M3/M4 si titanový výfuk koupit můžete. Levný není, ale zní skvěle. Ostatně, přečtěte si článek, který podrobně dokumentuje výměnu výfukové soustavy u M3. [celá zpráva]

Foto: BMW

BMW M5 M Performance (2017)

Foto: BMW

BMW M5 M Performance (2017)

Nové pružiny, lepší brzdy

Fajnšmeři si mohou pořídit i nové tlumiče a pružiny, které M5 posadí více k silnici a zajistí sportovnější jízdní projev. Stavitelné tlumiče mají navíc efektní červené lakování. Karbon-keramické brzdy mohou mít brzdové destičky z okruhových vozů.

Uvnitř můžete mít alcantarou potažený volant, karbonové páčky řazení a karbonový kryt voliče převodovky.

BMW M5 má výkon 447 kW (600 koní) v rozmezí 5600 až 6700 ot./min a točivý moment 750 Nm. Z klidu na stovku auto sprintuje za 3,4 sekundy a maximální rychlost je omezena tradičně na 250 km/h. Bez omezovače je to pak 305 km/h.

Foto: BMW

BMW M5 M Performance (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám