Hlavní obsah

Šílený sporťák jezdí po střeše

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na závodě Le Mons, který je šílenou obdobou slavného Le Mans, již návštěvníci měli možnost vidět celou řadu neskutečných automobilů. Tentokráte se však na americké trati v New Jersey objevil naprostý unikát - Chevrolet Camaro jedoucí po střeše.

Američan sestrojil závodní auto, které jezdí po střeše

 
Článek

„Chtěl jsem vytvořit něco naprosto jedinečného. Všichni ostatní řidiči na mě se zděšením koukali a ujišťovali se, že jsem nehavaroval,“ uvedl pro list The Daily Telegraph řidič bláznivého speciálu Jeff Bloch.

Rodák z Marylandu, který na internetu vystupuje pod přezdívkou SpeedyCop, se úpravám vozů věnuje již několik let. Obrácené auto vyráběl přes dva měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Šílený výtvor Jeffa Blocha.

Základem šíleného „sporťáku“ je Ford Festiva z roku 1990 s čtyřválcovým benzínovým motorem o výkonu 47 kW (63 k). Na něj jednoduše s pomocí speciální konstrukce nasadil obrácený skelet Chevroletu Camaro z roku 1999.

„Nejtěžší bylo všechno sladit tak, aby kola fordu nešla vidět a skutečně to vypadalo, že auto jede po střeše. Ale myslím, že výsledný efekt je perfektní,“ neskrýval své nadšení automobilový nadšenec.

Úsměv na tváři mu nezmizel ani po konci závodu, přestože skončil mezi posledními. „Vůz je pomalý a ne moc dobře ovladatelný, ale i tak je skvělý,“ uzavřel Bloch.

Reklama

Výběr článků

Načítám