Hlavní obsah

Firma DC Design z Indie přestavěla Dacii Duster na luxusní auto

• Aktualizováno
Novinky, maž

Dacia Duster patří k nejlevnějším autům světa. Společnost DC Design se pokusila z tohoto modelu, v Indii prodávaného pod značkou Renault, udělat luxusní auto.

Foto: DC Design

DC Design Dacia Duster

Článek

Největší změnou je matně černý lak a standardní litá kola. Zcela jiná je přední maska, která je nyní velmi minimalistická a dostala úzká diodová světla.

Mlhová a potkávací světla kruhového tvaru jsou nově ukryta v chromovaných rámečcích. Vzadu se neměnilo nic, nová je pouze koncovka výfuku.

Foto: DC Design

DC Design Dacia Duster

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Dacia Duster

Uvnitř najdete místo pěti míst pouze čtyři, vzadu jsou dvě pohodlná sedadla. Vnitřek připomíná luxusní jachtu, jakkoliv v tomto případě dle dostupných fotografií působí spíše kýčovitě. V hnědém interiéru nechybí napodobenina dřeva, sedadla jsou potažena kůží.

Cestující vzadu mají k dispozici stolek i výklopný displej pro sledování videa. Sedadlo spolujezdce (volant je umístěn vpravo) vpředu lze překlopit, v autě pak lze i nouzově přespat.

Foto: DC Design

DC Design Dacia Duster

Foto: DC Design

DC Design Dacia Duster

Přestavba z klasického dusteru přijde v přepočtu na 123 tisíc korun, což není mnoho. Duster v Indii vyjde na 278 000 korun.

Dalším zajímavým konceptem byl i ten přímo od Dacie, který měl stejné jméno jako následný sériový model, tj. Duster. Rumunská značka se s ním pochlubila v roce 2009 na ženevském autosalonu; dynamické tvary se ale do sériové výroby nezachovaly.

Dacia Duster - koncept 2009Video: Dacia

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám