Hlavní obsah

Skupina studentů vytvořila z Dacie Duster bezmála šestimetrovou limuzínu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina třiadvaceti studentů z Rumunska vytvořila v rámci diplomové práce z Dacie Duster skoro šest metrů dlouhou limuzínu. Patnáct studentů po promoci následně získalo práci v Renault Technologie Roumanie, rumunské odnoži mateřského Renaultu.

Foto: Dacia

Dacia Duster Birou Mobil (2012)

Článek

Nový prototyp, který se nejspíše nikdy nebude sériově vyrábět, se jmenuje Dacia Duster Birou Mobil. Jde o to, že běžná Dacia Duster se o zhruba metr a půl natáhla do délky, základní rysy karoserie jsou stejné. Nyní tento model měří 5,8 metru a má upravené zavěšení kvůli znatelnému nárůstu délky a hmotnosti.

Foto: Dacia

Dacia Duster Birou Mobil (2012)

O pohon se stará benzínová šestnáctistovka s neudaným výkonem a ani parametry zrychlení, nejvyšší rychlosti či spotřeby. Uvnitř se výrazně prodloužil prostor a přibyla i luxusní výbava, nechybí konferenční stolek, WiFi, počítač, televize nebo malá lednička. Vzadu se usadí celkem čtyři cestující, přičemž dva sedí proti směru jízdy.

Foto: Dacia

Dacia Duster Birou Mobil (2012)

Dacia celý projekt prezentuje jako studentské cvičení. Není bez zajímavosti, že patnáct studentů z třiadvaceti získalo po promoci práci v Renault Technologie Roumanie, rumunského technologického centra mateřského Renaultu.

Anketa

Líbí se vám upravená Dacia Duster?
Ano
81,6 %
Ne
18,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4633 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám