Hlavní obsah

ŽENEVA ŽIVĚ: Seat Bocanegra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽENEVA

Seat pro svoje ekonomické oživení potřebuje vyměnit především nejmenší řadu Ibiza, která standardně táhne prodeje. A ačkoli všichni očekávali, že se na ženevském autosalonu objeví sériový vůz, značka představila jen koncept Bocanegra s brutálním vzhledem.

Foto: Jan Čech, Novinky

Koncept Seat Bocanegra

Článek

Jestli se jen kousek z tohoto vozu dostane do další vývojové fáze, bude se jednat o velkou revoluci v malých vozech. Takhle ostře řezaná není ani Mazda 2 nebo nová Ford Fiesta. Bocanegra působí jako hot-rod na podvozku malého hatchbacku. Přední část se moc novinářům nelíbila. Tmavé zasklení poloviny přídě znamená, že vůz vypadá jako bojový pes. To bok vozu a záď jsou naprosto neuvěřitelné. Ostré hrany vystupujících linií pokračující až k zadním světlům vozu v rudé barvě vyloženě sedí.

:. Koncept Seat Bocanegra foto: Novinky/Jan Čech

Ani interiér není bez novinek. Kupříkladu volant vozu ovládá několik důležitých funkcí. Jednak jsou pod volantem klasická závodní pádla pro ovládání sedmistupňové dvouspojkové převodovky DSG, ale tlačítky na volantu se dá ovládat třeba klimatizace, a to prostřednictvím přenosu informací přes bluetooth.

Pro automobil s tak dynamickým vzhledem se hodí i pořádný motor. Zde se nachází koncernový přeplňovaný agregát o objemu 1.4 l. Bohužel výrobce nezveřejnil, na jaký výkon jej naladil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám