Hlavní obsah

Záchrana pro vybité elektromobily? Rivian vyvíjí nabíjení z auta do auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Rivian dle slov svého šéfa plánuje, že její modely budou moci fungovat jako pojízdné nabíječky pro jiná auta stejné značky. Chce tak zmírnit problém s hustotou nabíjecí infrastruktury.

Foto: Rivian

Rivian R1T

Článek

Doplňování energie k jízdě dnes mohou elektromobily provádět u nabíjecích stanic, anebo doma na dvorku - kdekoliv, kde je zásuvka. Americká firma Rivian, jejíž technologii věří např. i Ford tak moc, že do ní investoval, chce přinést další způsob - nabíjení z auta do auta.

RJ Scaringe, zakladatel a ředitel Rivianu, to uvedl v rozhovoru pro magazín Drive. „Můžeme taky nabíjet z Rivianu do Rivianu. Propojíme auta a pak se mohou předat nějaké elektrony,” nechal se slyšet. Bohužel, do detailů nezaběhl.

Souvisí to s doplňkovými bateriemi, o kterých také hovořil a na které firma podala žádost o patent zkraje roku. Princip je jednoduchý - na korbě pick-upu mají být sloty, do kterých lze zasunout dodatečné baterie a tak zlepšit dojezd vozu, když je to třeba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám