Hlavní obsah

Z Volkswagenu unikly tajné informace o podobě nejnovějšího Golfu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen zveřejnil nové oficiální video, na kterém ukazuje vývoj designu extrémně úsporného automobilu L1. Krom zajímavých křivek tohoto vozítka se spotřebou 1,49 litru nafty na 100 kilometrů však nejspíše nedopatřením také ukázal, jak bude vypadat v pořadí již sedmá verze Golfu. Upozornil na to zahraniční motoristický server World Car Fans.

Článek

Nové promo video o návrhu extrémně úsporného automobilu L1 má pět minut a 11 vteřin. Kameraman na něm zachycuje detailní práci designérů přímo v dílnách Volkswagenu.

Ve čtvrté minutě a 37. vteřině se však při detailním pohledu na koncept L1 v pozadí na několik vteřin objeví také práce designérů na nejnovější verzi nového Golfu, která by se měla oficiálně představit až v roce 2012.

Foto: mif, Novinky

Detailní pohled na designovou studii nového Golfu VII. Snímek pochází z oficiálního videa automobilky Volkswagen.

Podle zachyceného snímku by měl nový Golf VII dostat sportovnější vzhled a ostřejší rysy, které jsou patrné například u užších světlometů. Design ale nebude na rozdíl od šesté verze jediným vylepšením.

Golf VII přinese spoustu novinek

Jedním z hlavních vylepšení, které sedmá verze Golfu přinese, bude nová platforma Modular Querbaukaste (MQB), díky které bude automobil dostupný s daleko pestřejší paletou pohonných systémů. Nově by měly být nabízeny například hybridní systémy.

Volkswagen se také u nového modelu bude více soustředit na co nejvyšší úsporu paliva. Nabízeny by tak podle serveru World Car Fans měly být pouze přeplňované motory.

Základní čtyřválec o objemu 1,2 l s turbem by měl dosahovat výkonu okolo 75 koní. Tento výkon není nijak oslňující, ale na druhou stranu nejnovější verze Golfu by měla být lehčí o 100 kg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám