Hlavní obsah

Z Nošovic sjíždí i oplastovaná verze Hyundai ix20 Cross

Novinky, maž

Hyundai ix20, který sdílí techniku s Kiou Venga, je typickým malým rodinným MPV. Mezi jeho konkurenty patří například Opel Meriva či Škoda Roomster. Korejská automobilka začala nově vyrábět verzi Cross, která přidává dobrodružnější vzhled.

Foto: Hyundai

Hyundai ix20 Cross (2014)

Článek

Malé MPV Hyundai ix20 je dlouhé 4,1 metru, vysoké metr šedesát a nabídne dobře dimenzovaný rozvor náprav v délce 2615 mm (podobná hodnota jako v případě Roomsteru). Zavazadlový prostor má velikost 440 litrů (rovněž podobná hodnota jako v případě mladoboleslavského MPV), přičemž dělená zadní opěradla mají nastavitelný sklon a pochopitelně jdou i sklopit.

Verze Cross má ochranný nástavec předního a zadního nárazníku, nástavce prahů a také blatníků. Standardem jsou šestnáctipalcová litá kola a zatmavená zadní skla. Verzi 4x4 tento model, který je konkurentem Škody Roomster, Renaultu Captur či Peugeotu 2008, nenabídne. Konkurence na tom ale není lépe, spíše než o jízdní výkony v terénu jde v případě oplastovaných verzí o odlišení od běžných modelů.

Hyundai ix20 Cross přijde v Česku na minimálně 359 990 korun. Příplatek proti standardní verzi se stejnou motorizací činí 20 tisíc korun. V nabídce pro „outdoorovou” verzi je výhradně benzínová šestnáctistovka o výkonu 124  koní.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai ix20 1,4 CRDi

Reklama

Výběr článků

Načítám