Hlavní obsah

Z Alfy Romeo Tonale je Dodge Hornet. Americký klon svůj původ příliš neskrývá

Dodge uvedl nový crossover s názvem Hornet. V rámci spolupráce v koncernu Stellantis, navíc v původním jádru bývalého Fiat Chrysleru, vychází z nedávno uvedené Alfy Romeo Tonale.

Foto: Dodge

Dodge Hornet

Článek

Dodge Hornet získal své jméno z konceptu, který se ukázal už v roce 2006. Jde o kompaktní crossover, který se od dárce orgánů, Alfy Romeo Tonale, liší krom detailů jen nárazníky, maskou chladiče a kapotou.

Foto: Dodge

Dodge Hornet

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Je tomu tak i v interiéru, kde se změny omezují na boční výdechy ventilace, loga a grafiku obrazovek, tedy 10,25palcového centrálního displeje a 12,3palcového digitálního přístrojového štítu.

Foto: Dodge

Dodge Hornet

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Vlajkovým modelem bude plug-in hybrid R/T. Je vybaven 1,3litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem pracujícím společně s elektromotorem na zadní nápravě o výkonu 90 kW. Vůz má tedy pohon všech kol.

Systémový výkon činí 285 koní a točivý moment 519 Nm. Spolu s 1,3litrovým motorem spolupracuje šestistupňová automatická převodovka.

Alfa Romeo představuje kompaktní SUV Tonale

AutoMoto

Na rozdíl od tonale však hornet nenabízí standardní mildhybridní verze třináctistovky. Místo toho je v nabídce verze GT se zážehovým, turbodmychadlem přeplňovaným dvoulitrem. Má výkon 268 koní, 400 Nm točivého momentu, devítistupňový automat a mechanický pohon všech kol.

Foto: Dodge

Dodge Hornet

Dodge v současné době oficiální evropské zastoupení nemá, hornet tak zůstane na severoamerickém trhu, kde bude k mání ještě letos.

Foto: Dodge

Dodge Hornet

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám