Hlavní obsah

Výrobu mercedesů přerušil leopard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do automobilky, která vyrábí vozy značky Mercedes-Benz v indickém Chakanu, se dostal mladý leopard. Výroba kvůli tomu byla zastavena, zvíře se podařilo zachránit nezraněné, uvedla minulý týden agentura Wildlife SOS.

Foto: Mercedes-Benz ČR

Ilustrační foto

Článek

Zprávy o pauzách ve výrobě automobilů jsou v dnešní době koronaviru, chybějících čipů nebo konfliktu na Ukrajině časté. Nejnovějším závodem, který dočasně zastavil provoz, je linka Mercedes-Benz v indickém Chakanu, ovšem ze vzácnějšího důvodu.

Do výroby se dostal leopard a několik hodin se po závodu potuloval. U zaměstnanců to pochopitelně vyvolalo poplach. Záchranáři našli zvíře po několika hodinách ve skladu. Jakmile zůstal dostatečně dlouho na jednom místě, byl leopard z bezpečné vzdálenosti uspán a odvezen z továrny.

Podle Wildlife SOS šlo o leopardího samce starého asi tři roky. Dokončení záchrany trvalo zhruba čtyři hodiny a výroba se asi na šest hodin zastavila. Zvíře je v současné době před vypuštěním do přírody pod lékařským dohledem.

Škoda představuje sedan Slavia, novinku pro Indii jsme prohlédli do detailu

AutoMoto

Montážní linka se nachází ve státě Maháráštra, který má jednu z nejvyšších hustot populace leopardů na světě. Vzácné šelmy však ztrácejí své životní prostředí, existuje tak šance, že se něco podobného může opakovat.

Závod Mercedesu v Indii montuje modely, jako je třída C, třída E, třída S a CLA kupé. Ale také crossovery GLA, GLC, GLE a GLS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám