Hlavní obsah

Volkswagen se pochlubil studií Golfu Sportsvan, působí jako sériový model

Novinky, maž

Zvětšený golf se dosud prodával pod označením Golf Plus, nyní německá automobilka Volkswagen představila nástupce. Ten dostal označení Golf Sportsvan a prodávat se začne v polovině příštího roku.

Foto: VW

Volkswagen Golf Sportsvan (2013, studie)

Článek

Jak jednoduše zvýšit počet nových modelů na stánku světového autosalonu? Je to docela jednoduché, stačí sériovou hotovou verzi nějakého dosud neprodávaného  modelu představit coby koncept a rázem máte o jednu výstavní novinku více.

Přesně to udělal letos koncern Volkswagen s modelem Golf Sportsvan. Vzhledem k celkovému dokončení této „studie“ se v oficiální tiskové zprávě uvádí, že je „blízká sériové výrobě“.

Foto: VW

Volkswagen Golf Sportsvan (2013, studie)

Golf Sportsvan nabídne variabilní interiér (zadní sedadla jsou podélně posuvná o 180 mm), zavazadlový prostor může mít objem zhruba 1500 litrů (jaká je hodnota při sklopených zadních sedadlech, VW neudává). Koncern se nepochlubil ani rozměry auta, které kromě výšky budou patrně stejné jako u golfu v karosářské verzi hatchback.

Šest motorů v nabídce, všechny splňují Euro 6

Poprvé bude v golfu do nabídky příplatkové výbavy zařazen asistent pro sledování slepého úhlu. Ten nabídne i funkci pro bezpečné vyjetí z parkovacího místa, kdy systém při couvání z parkovacího místa upozorňuje na auta, která se přibližují k zádi vozu (a v případě potřeby brzdí).

Nebude chybět ani adaptivní regulace podvozku DCC, adaptivní tempomat ACC a asistent pro jízdu v jízdním pruhu.

Foto: VW

Volkswagen Golf Sportsvan (2013, studie)

Pro Golf Sportsvan bude k dispozici šest motorů s rozpětím výkonů od 63 kW/85 k do 110 kW/150 k. Všechny motory splňují emisní normu Euro 6.

Nový model, který je rozkročen mezi standardním golfem a touranem, se začne prodávat v polovině roku 2014. Na zveřejnění prodejních cen je zatím příliš brzy.

Foto: VW

Volkswagen Golf Sportsvan (2013, studie)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám