Hlavní obsah

Vietnamský student staví Batmobil, investoval jmění

Novinky, AP, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Student architektury a zároveň fanoušek Batmana si staví repliku Tumbleru, který sloužil jako Batmobil ve filmu Temný rytíř. Má před sebou ještě spoustu práce, ale už teď je jeho kreace působivá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vietnamský student si staví BatmobilVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Replik různých verzí Batmobilu, povozu komiksového a filmového superhrdiny Batmana, je celá řada. Některé jsou zdařilejší, jiné méně - a tahle, která ztělesňuje vůz zvaný Tumbler z filmu Temný rytíř, je zajímavá svým původem. Staví ji totiž student architektury z vietnamské Hanoje.

Jmenuje se Nguyen Dac Chung a nápad postavit vůz vznikl před třemi lety. Nejprve ho vymodeloval na počítači a pak se pustil do prací, které trvají už 10 měsíců. Ne všechno si ale vyrábí sám, pochopitelně - např. kola a pneumatiky objednal z USA a z Jižní Koreje.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Skutečný filmový Batmobil Tumbler

Dac Chung investoval v přepočtu už zhruba 518 tisíc korun, což je v místě, kde průměrná měsíční mzda činí v přepočtu zhruba 9200 korun, obrovská suma peněz. Tím spíš pro studenta.

Jak je jasné z videa, práce nejsou u konce. Auto totiž zatím nemá žádný pohon, a také je poněkud vidět skrz něj, což může být problematické v dešti. Jaký motor plánuje zastavět, není známo, ale s délkou auta jen cca 3,6 metru to asi nebude americký osmiválec, který poháněl „skutečný” Tumbler.

Reklama

Související témata:

Související články

Když se K.I.T.T. potká s Batmobilem

Petersenovo automobilové muzeum nemá o slavná vozidla nouzi, ovšem tahle budou znát i ti, kdo se jinak běžně o svět aut nezajímají. V rámci výstavy zaměřené na...

Výběr článků

Načítám