Hlavní obsah

Valentino Balboni se dal na tuning Lamborghini

Asi nejslavnější testovací jezdec světa Valentino Balboni se po odchodu do důchodu dal na novou dráhu. Bude nabízet tuningové díly pro vozy Lamborghini.

Foto: Valentino Balboni

Valentino Balboni má novou práci.

Článek

Víte, co je splněný klukovský sen? Třeba to, že pět let po tom, co je založena značka Lamborghini pro ni začnete pracovat a během pár měsíců se stanete testovacím jezdcem. Začne to třeba takovým vozem, jako je Lamborghini Miura SV a celá testovací anabáze trvá dlouhých čtyřicet let.

A pohádka to opravdu není. Je to životní příběh Valentina Balboniho, bývalého testovacího jezdce značky Lamborghini. Je to asi neslavnější muž tohoto odvětví. Vždyť firma si ho tak vážila, že k jeho odchodu do důchodu udělala speciální edici jednoho svého vozu, který nese jeho jméno: Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni.

Foto: Valentino Balboni

Nový výfuk od Valentina Balboni

Uběhlo pár měsíců a Valentino Balboni je opět na scéně. Tentokrát ale ne jako testovací jezdec, ale jeho jméno a iniciály se skví na novém výfukovém systému pro Aventador SuperVeloce. Úžasná ruční práce zabere 350 hodin času. Celé je to z titanové slitiny a váží neskutečných 6,5 kilogramu. Má mít úžasný zvuk a navíc to bude opravdu exkluzivní zboží. Bude vyrobeno jen 30 kusů za zatím nespecifikovanou cenu.

Značka Valentino Balboni (výfuk nese jen iniciály) plánuje přidat další a další tuningové díly. Uvidíme jaké. Ale všechny budou na jedinou značku aut – Lamborghini.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám